Yandex Metrica

NATO ihalesini Türk şirketi kazandı: İstihbarat akışını Türkler sağlayacak

NATO ihalesini Türk şirketi kazandı: İstihbarat akışını Türkler sağlayacak

NATO'nun istihbarat yazılımı ihalesini Türk şirketi STM kazandı. Dünyadaki tüm NATO karargahları ve üslerinde istihbarat akışı Türk şirketinin geliştirdiği yazılım ile sağlanacak.

Savunma

23.01.2024, 20:22

NATO karargahları ve üslerinin istihbarat akkışı Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilecek yazılımla sağlanacak. 

Türk yazılım şirketi STM, NATO'daki karar vericiler ve komuta kademesi için haberleşme ve bilgi sistemlerinin temini, kurulumu ve idamesinden sorumlu NATO İletişim ve Bilgi Ajansının (NCI Agency), Teşkilat kapsamında istihbaratın yönlendirilmesi, toplanması, işlenmesi ve dağıtılmasına yönelik açtığı iki önemli ihaleyi kazandı.

STM, proje kapsamında geliştirilecek yazılımla, NATO komutanlıkları için istihnbaratın yönlendirilmesi, toplanması, işlenmesi ve dağıtılmasını sağlayacak. 

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

'NATO'DAN YAZILIM ALANINDA  ALINAN EN BÜYÜK İHRACAT'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk yazılım şirketi STM'nin dümyanın önde geen yazılım firmalarının katıldığı INTEL-FS ihalesini kazanması ve NATO'nun istihbarat akışını sağlayacak olması hakkında şöyle konuştu:

Türkiye'nin NATO'dan yazılım alanında aldığı en büyük ihracat projelerinden biri olan INTEL-FS Projesi'nin hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Bilişim alanında oluşturduğumuz altyapı sonucunda firmalarımızın uluslararası arenada aldığı bu neticeler bizi memnun etmekle birlikte, sektörümüzün bundan sonra da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Savunma sanayimiz, katma değeri yüksek ürün ve çözümlerle Türkiye'nin ihracat hedeflerine katkı vermeyi sürdürecektir.

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

KRİZ DURUMU HİZMETLERİ 

STM Genel Müdürü ise STM'nin Türkiye'de özellikle yazılım, savunma sanayii alanında NATO ile en uzun süre işbirliği yapan ve çözümler sağlayan firmalardan olduğunu söyledi.  

Güleryüz, daha önce de savaş alanının tamamında durumsal farkındalığı önemli ölçüde destekleyecek NATO Integration Core (INT-CORE) Projesi'ni teslim ettiklerini hatırlattı. Afgnaistan'daki farklı ülkelerin komuta kontrol ünitelerine yönelik yazılımları sağladılarını bu faaliyetlerin 10 ıyl önceye uzandığını söyleen Güleryüz, şu şekilde konuştu:

STM ThinkTech üzerinden özellikle kriz durumlarında NATO'nun karar vermesine yönelik hem yazılımsal hem danışmanlık hizmetleri üretiyoruz. Bunların paket paket ihracatlarını gerçekleştirdik.

Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Haberi Görüntüle

'2022'DE 6. PAKETİ İMZALADIK'

2022 yılında 5 ve 6'ncı paketi imzaladık. NATO ile imzalanan en büyük işimiz Teşkilatın istihbarat altyapısını hem arka plan dediğimiz mekanizma oluşturan yazılım çözümünü hem de ön planda kullanıcıların önündeki ekran ve ara yüzleri oluşturan ihaleleri biz kazandık. Bunlar yazılım alanında ülkemizde NATO'dan alınan en büyük işler arasında ve çok önemli projeler.

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

'NATO'NUN İSTİHBARAT AKIŞI STM ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞECEK'

NATO'nun istihbarat veri akışı bundan sonra STM'nin yazılımları üzerinden gerçekleşecek. NATO'nun bütün kullanıcıları dünyadaki tüm birimlerden yapacakları girişleri bu yazılımları kullanarak yapacaklar, o anlamda çok kritik yazılımlar.

Güleryüz, ayrıca yazılımların teknik olarak ileri teknolojileri içerdiğini vurguladı ve oluşturulacak altyapının hem ülkenin farklı alanlardaki  ihtiyaçlarında kullanılabileceğini hem de NATO'nun gelecekteki yazılımları için bir temel oluşturacağını söyledi. Güleryüz sözlerine şu şekilde devam etti:

Bu teknolojileri geliştiren, ilk kez kullanıma alacak firma olmak bizim açımızdan son derece kritik.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading