Yandex Metrica

Mühimmat bırakan yeni İHA BOYGA geliyor

Mühimmat bırakan yeni İHA BOYGA geliyor

Yerli mini İnsansız Hava Araçlarına şimdi de mühimmat bırakma kabiliyetiyle BOYGA katılıyor.

Savunma

13.03.2024, 09:43

Dünyada adından övgüyle bahsettiren Türk Savunma Sanayii, son zamanlarda özellikle insansız hava araçlarında (İHA) fark üzerine fark yaratırken, şimdi de havan mühimmatı taşıma kabiliyetiyle öne çıkan döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA'ya imza attı.

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

DÖNER KANATLI İHA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) koordinesiyle bugüne kadarki en güçlü ve verimli dönemlerinden birinde olan Türk savunma sanayii, sahada var olan ihtiyaçları dikkate alarak yeni projeleri gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

TRT HABER'den Sertaç Aksan'ın haberine göre, SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, devam ettikleri çalışmalar çerçevesinde havan mühimmatı taşıyabilen döner kanatlı insansız hava aracı BOYGA’ya ait uçuş görüntüsü paylaştı.

Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde arttı Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde... Haberi Görüntüle

MÜHİMMATI HEDEFİN ÜZERİNE BIRAKABİLİYOR

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen BOYGA’nın 81 mm havan mühimmatı bırakabilme kabiliyeti olduğu bilgisini kaydeden SSB Başkanı Prof. Dr. Demir, söz konusu platformun geliştirilmiş balistik kestirim algoritması ile mühimmatı hedefin üzerine bırakabildiğini belirtti. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın koordine ettiği BOYGA projesi, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından hayata geçirilirken, platformun mühimmat entegrasyonu da Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından gerçekleştiriliyor.

Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Hindistan, Ermenistan ve Yunanistan'a yakınlaşıyor: Türk denizcilik şirketine yaptırım Haberi Görüntüle

UÇUŞ İRTİFASI BİN 500 METREYE KADAR ÇIKABİLİYOR

Hem sabit hem de döner kanatlı, mini vurucu İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemleri, keşif ve gözetleme amaçlı insansız sistemler alanında çalışmalar yapan STM, BOYGA ile ürün gamına başka bir oyuncu daha kazandırdı. Maksimum kalkış ağırlığı 15,6 kilogram olan BOYGA, 1 adet 81 mm havan mühimmatı ile 35 dakika boyunca havada kalabiliyor. Uçuş irtifası en fazla bin 500 metreye kadar çıkabilen BOYGA’nın sahada çok kritik görevlerde önemli işlere imza atması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading