Yandex Metrica

MSB'den kritik 'harekat' açıklaması: Terör örgütünü ve destekçilerini rahatsız edecek düzeyde

MSB'den kritik 'harekat' açıklaması: Terör örgütünü ve destekçilerini rahatsız edecek düzeyde

Milli Savunma Bakanlığı, Kış Kartalı Harekatı ve ABD ile devam eden F-35 ile F-16 görüşmeleri hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Bakanlık, harekatın sonuçlarının hem terör örgütü hem de destekçilerini rahatsız edecek düzeyde olduğunu ifade etti. MSB ayrıca yaptığı açıklamada,1 Ocak’tan itibaren düzenlenen 18 operasyonda 316 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Savunma

23.01.2024, 22:05

MSB Kış Kartalı Harekatı kapsamında uçakların, sınırdan 165 kilometre derinlikteki Karacak ve 85 kilometre derinlikteki Sincar ile  9 kilometre derinlikteki Derik'teki hedefleri eş zamanlı olarak tam isabetle vurduğunu vurguladı. Kaynaklar şunları söyledi:

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

'HAREKATIN SONUÇLARI TERÖR ÖRGÜTÜNE DE DESTEKÇİLERİNİ DE RAHATSIZ EDECEK DÜZEYDE'

"Harekat sonucunda terör örgütüne büyük bir darbe vuruldu. Bu PKK/YPG'nin son dönemde yapmaya çalıştığı saldırılardan da anlaşılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin operasyonlarında tarihi ve kültürel dokular başta olmak üzere çevrenin korunmasına da azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için sivil halk, çevre, tarihi, dini ve kültürel yapılar dokunulmazdır. Harekatların hem planlama aşamasında hem icrasında hem de sonuçların değerlendirmesinde büyük bir hassasiyetle davranıyoruz. Bu kadar büyük bir harekatın değerlendirme süreçleri devam ediyor. Aranan teröristler listesindeki her renkten çok sayıda terörist harekat sonucunda etkisiz hale getirildi. Harekatın sonuçları hem terör örgütünü hem de onların destekçilerini rahatsız edecek düzeyde."

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

316 TERÖRİST YOK EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"1 Ocak’tan itibaren 18 operasyonda 316 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015’ten bu yana toplam 33 bin 560 terörist etkisiz hale getirildi."

Yine 1 Ocak'tan itibaren harekat bölgelerine 102 taciz ateşi açan 272 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınır güvenliğine değinilen açıklamada, bu yılın başından itibaren İran'dan yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 2 bin 381 kişinin engellediği belirtildi.

Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Uzun menzilli alev silahının ilk prototipi üretildi: 'Ejderha' oksijensiz bırakıyor Haberi Görüntüle

ABD İLE F-35 GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD ile devam eden "F-35 görüşmelerinin" takvimine ilişkin soruya da kaynaklar, "İlk toplantı Ankara'da 27 Ekim'de yapıldı. İkinci toplantı için ABD tarafından bu ay içinde davet bekliyoruz" yanıtını verdi.

F-16 tedariki ve modernizasyonuna ilişkin çalışmaların da devam ettiğini aktaran kaynaklar, Türkiye ve ABD Savunma Bakanlıkları arasındaki Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantısı'nın ikincisinin de planlama aşamasında olduğunu söyledi. 

ABD'nin DEAŞ liderine yönelik Suriye'nin kuzeyindeki operasyonun detaylarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, operasyonun teknik detaylarına yönelik ABD raporu açıklanmadan yorum yapmanın doğru olmayacağını belirtti.

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'DA YAŞANAN İNSANLIK DRAMI: 'AB GÖRMEZDEN GELİYOR'

Yunanistan'ın geri itmelerine de değinen kaynaklar, "İpsala bölgesinde Yunan Sınır Birlikleri tarafından geri itilen 19 göçmenin donarak hayatını kaybetmesi Yunan yöneticilerin insanlık dışı uygulamalarının son örneği olmuştur. Yunanistan'ın AB değerlerini ve İnsan Hakları Beyannamesi'ndeki kuralları ihlal etmesine AB sessiz kalmakta ve görmezden gelmektedir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading