Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mini casus robot Teşkilât dizisinde: Acrob'u güvenlik güçleri kullanıyor

Mini casus robot Teşkilât dizisinde: Acrob'u güvenlik güçleri kullanıyor

Teşkilât dizisinde Ariel'in aracına bomba yerleştirirken gördüğümüz mini casusluk robotu Acrob, Electroland şirketince üretilen ve güvenlik güçlerince kullanılan çok fonksiyonlu bir araç.

Savunma

28.02.2024, 11:16

Milyonları ekrana kilitleyen Teşkilât dizisinin 20. bölümünde Milli İstihbarat Teşkilâtı mensubu Serdar'ın kullandığı bir araç dikkat çekti. Bir dönem İsrail istihbaratına çalışmış savaş lordu Ariel'i öldürmek için Suriye'nin başkenti Şam'da operasyona çıkan Serdar, hedef kişinin bindiği aracın altına bomba yerleştirirken uzaktan kumandalı bir robottan faydalandı. 

Teşkilât dizisinde kullanılan o robot, savunma sanayiinin gözde firmalarından Electroland'in tasarladığı Acrob'dan başkası değildi. Şirketin özellikle meskûn mahal operasyonları ve mağara keşifleri için tasarladığı araç, uzaktan komuta edilerek çektiği görüntüleri operatör ekranına yolluyor. 14 cm yüksekliğinde, 65 cm uzunluğunda, 31 cm genişliğindeki bu robot belki de dünyanın en iyi tırmanabilen aracı.

Önüne çıkan engelleri kolaylıkla aşabilen Acrob, merdiven çıkabiliyor ve 6 metre yükseklikten düşse bile bozulmuyor. Kum, beton, çakıl, çimen, toprak ve ıslak zeminde kullanılabilen mini keşif robotu, bir yere patlayıcı yerleştirme görevini de başarıyla yerine getiriyor. Ulaşılması zor olan yerlere kamerasıyla girerek içeride patlayıcı, tuzak, el yapımı bomba ya da terörist olup olmadığının belirlenmesinde kullanılabilen Acrob, muhtemel tuzaklı saldırılara karşı personel kaybının da önüne geçiyor. Electroland'in ürettiği uzaktan kumandalı ürün ailesinin önemli bir üyesi olan Acrob bir süredir güvenlik güçleri tarafından kullanılıyor. 

400 milyar dolarlık asker pazarı: Savaşmak isteyene alternatif çok Haberi Görüntüle

ONU TEŞKİLÂT'LA BİRLİKTE TÜRKİYE TANIDI

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading