Milyonlardan ASELSAN'a çağrı: Tuşlu telefon bile yapsan razıyız

Milyonlardan ASELSAN'a çağrı: Tuşlu telefon bile yapsan razıyız

İsrail'in batarya patlatarak düzenlediği saldırılardan sonra toplumda artık cep telefonlarının da istenildiği zaman bomba gibi kullanılacağına ilişkin yaygın bir kanaat oluştu. Vatandaşlar, yüksek teknolojili ve üst düzey güvenlikli askerî iletişim cihazları üreten ASELSAN'ı talep yağmuruna tuttu: Tuşlu telefon üretseniz de razıyız, yeter ki bizi bu siyonistlerin ürünlerinden kurtarın!  

Savunma

19.09.2024, 23:53

İsrail'in Lübnan ve Suriye'de çağrı cihazlarına yönelik sabotajı, teknolojinin her alanında millî sistemler kullanılmasının önemini ortaya koydu. 

Binlerce çağrı cihazının yanında telsiz, parmak izi dedektörü, solar enerji inverteri ve yer yer cep telefonlarını patlatan siyonist çete, sergilediği pervasızlıkla Türkiye'de milyonlarca vatandaşın bu tip aletlerin güvenliğini bir kez daha sorgulamasını sağladı. 

Artık toplumun büyük kesimi, bir gün cep telefonlarının da istenildiği zaman saldırı amaçlı kullanılabileceğini düşünüyor.

Milyonları ilgilendiren bu güvenlik meselesi, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin ilk cep telefonlarını üreten ASELSAN'ın nasıl ve neden engellendiği sorularını yeniden gündeme getirdi. 

ASELSAN 1919 cep telefonu döneminin en iyilerinden biriydi.

'1919', '1920' ve '1923' modelleriyle Türkiye'yi cep telefonu üretebilen 9 ülke arasına sokan ASELSAN, tuşlu mobil cihazların 90'lı yılların sonunda onbinlerce vatandaş tarafından kullanılmasını sağladı. 

ASELSAN üretimi telefonu dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de kullanıyor ve gizliliğiyle ön plana çıkan mobil cihazı herkesin kullanmasını tavsiye ediyordu. 

Başarısı günden güne artan ASELSAN 1919 modeli sadece 3 ayda 10 ülkeye 5 binden fazla ihraç edildi. 'Titreşimli batarya' hamlesiyle dünyada bir ilki gerçekleştiren ve İngiltere'deki teknoloji fuarında birinci seçilen ASELSAN telefonları, yeni modelleriyle gazetelerin ilan sayfalarını süslüyordu.

KORKUT silahının değerini bir gün herkes anlayacak: Alman muadiline minnettar kaldılar KORKUT silahının değerini bir gün herkes anlayacak: Alman muadiline minnettar... Haberi Görüntüle

GİZLİ BİR EL ASELSAN TELEFONLARINA KARŞI...

Telekulak faaliyetinin imkânsız olduğu, yani dinlemenin yapılamadığı bu güvenli telefonlara karşı çok geçmeden 'gizli bir el' devreye girdi. Uluslararası sermayenin Türkiye'deki taşeronları harekete geçmişti. 

O dönem Türkiye'de cep telefonu dağıtım tekelini elinde bulunduran KVK firması, ASELSAN ürünlerine satış listesinde yer vermeyerek yabancı telefonların pazara hakim olmasını sağladı. 

Cumhurbaşkanı Demirel'in kullanılmasını tavsiye etmesine rağmen hükümetin destek vermediği ASELSAN telefonları, KVK adlı şirketin karşı kampanyasıyla gündemden düştü.

ASELSAN 1919, 1997 yılında kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşmıştı.

Osman Kavala, Murat Vargı ve Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu KVK, Nokia ve Ericsson marka cep telefonlarının Türkiye pazarına hakim olmasını sağladı. 

Ne hükümetten ne de özel sektörden bir destek görmeyen ASELSAN, o yıllarda henüz emekleme çağındaki cep telefonu üretim teknolojisinde yarıştan çekilmek zorunda kaldı. 

Yoluna askerî iletişim (muhabere) sistemleriyle devam eden ASELSAN, 2024 yılı itibariyle dünyanın ilk 50 savunma şirketinden biri olarak güvenlik güçlerine üstün teknolojiler sunuyor. 

Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş gibi yere düştüler Cihat Yaycı 'soba borusu' şüphesini doğruladı: Harp başlıkları yoktu, taş... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR MESAJ YAĞMURUNA TUTTU 

Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarının ardından ASELSAN'ın 'cep telefonu özellikli telsiz' paylaşımları sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Görüntülü konuşma imkânı veren, navigasyon, mesajlaşma ve anlık sesli ileti altyapısı da bulunan bu 'terminaller' vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 

Kriptolu iletişim hizmeti sunan ASELSAN terminalleri

ASELSAN paylaşımlarının altına yazılanlar ise kaybolan yılların telafisi için temenniler içeriyordu.

Türk halkı, şantaj ve casuslukla ülkeleri teslim alan, teknoloji ürünlerindeki hakimiyetini insanlığın sonunu hazırlama amaçlı kullanan siyonist çetenin ürünlerini satın almak istemiyor. Bu durum X platformundaki on binlerce mesajda kendini gösterdi. 

Vatandaşlar ASELSAN'dan yerli ve millî bir cep telefonu üretmesini talep ediyor.

İşte o ibretlik mesajlardan bazıları:

    • Sizlerden yerli ve milli cep telefonu da istiyoruz artık. Bugün değilse ne zaman? İnşallah en yakın zamanda bununla ilgili de güzel gelişmeler olur.
    • Şimdi daha anlıyoruz ki; ASELSAN mühendisleri neden şehit edildi.. Evvelce gidenlerin asil ruhları şâd olsun.
    • Ben şahsen şuna inanıyorum ki; siz eğer isterseniz şuan piyasada bulunan en kaliteli akıllı telefonlar kadar kaliteli bir akıllı telefon üretebilirsiniz. Hatta bir işletim sistemi de geliştirebilirsiniz.
    • Yerli olmanın önemini bu zamanlarda anlıyor insanlar. Lütfen telefon üretim işine el atın. Neyin ne zaman olacağı belli değil. bir bakmışsın dünya savaşı çıkmış.
    • İşletim sistemiyle, kamera kalitesiyle ve modellemesiyle piyasadaki yabancı menşeli cep telefonlarından çok daha iyisini yapabilirsiniz.
    • Yerli yazılıma sahip, bize ait olan bir cep telefonunun zamanı gelmedi mi? Bence geldi, geçmişte yaptık şimdi daha iyisini yaparız.
    • Android yerine kendi işletim sistemimizi ve kendi market uygulamasını geliştirmeli, ayrıca bilgisayarlar için de kendi işletim sistemimizi yazmalıyız.
    • Yerli ve milli telefon, bilgisayar istiyoruz. Gerçekten amaca hizmet eden tel ve bilgisayar istiyoruz.
    • Aselsan gibi ülkemizin gururu olan büyük bir firma cep telefonu üretmeli. Lütfen bizi yabancı cep telefonlarından kurtarın.
    • Tuşlu telefon yapın, ona da razıyım. Yeter ki siyonist köpeklere paramızı kaptırmayalım.
    • Çıkarın bir akıllı telefon. Apple'ın rakibe ihtiyacı var.
    • Bu pazardaki hikâyeniz yarım kalmamalı.

Lübnan ve Suriye'de iki günde 5 binden fazla elektronik cihaz bomba gibi patladı. 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading