Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milli tanksavar OMTAS'ın test görüntüsü nefes kesti

Milli tanksavar OMTAS'ın test görüntüsü nefes kesti

ROKETSAN üretimi güdümlü tanksavar sistemi OMTAS'ın test görüntüleri büyük beğeni topladı.

Savunma

23.01.2024, 21:58

Türk Silahlı Kuvvetleri, düşman kara unsurlarına yönelik caydırıcı gücünü artırıyor. Tank ve her türlü zırhlı aracın uzaktan imhası amacıyla ROKETSAN tarafından geliştirilen Orta Menzilli Tanksavar Sistemi (OMTAS) son yayınlanan görüntüleriyle izleyenlerden tam not aldı. 

Kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlığı sayesinde gece-gündüz ve her türlü hava koşulunda görev yapabilen OMTAS, hem üçayak platformu hem de araç üstüne takılı lançerlerden ateşlenebiliyor. 

Lançer ve füze arasındaki radyo frekans (RF) veri bağı, OMTAS'ın kullanıcısına esnek operasyonel yetenekler sağlıyor. Füze atış öncesi veya sonrasında hedefe kilitlenebiliyor. At/unut veya hedef/vuruş noktası seçimine olanak sağlayan at/güncelle şeklinde uçuş modlarına sahip şekilde tasarlanan OMTAS, gerek hassas güdüm ve kontrol yeteneği gerekse de zırh delici tandem harp başlığıyla düşmana karşı caydırıcı bir etkiye sahip. 

ROKETSAN'ın yayınladığı görüntülerde OMTAS füzesinin hedefi vurmasının ardından oluşan alev dalgası da infilakın büyüklüğünü ortaya koyuyor. 

Füze ve fırlatmak tüpünün 35 kg, üç ayak fırlatma sisteminin de 36 kg ağırlığında olduğu sistemin menzili en az 200, en fazla 4 bin metre. OMTAS'ın hedefi istendiğinde doğrudan istendiğinde de üstten vurabilmesi milli tanksavar silahına büyük etkinlik kazandırıyor. 

Tank gibi ağır zırhlıların en zayıf noktasının taret ve üst katman olduğu göz önüne alındığında OMTAS'ın ABD yapımı Javelin füzesi gibi hedefe tepeden dalabiliyor olması kritik öneme sahip. Üstelik OMTAS, hareketli hedefleri arayıcı başlığıyla takip edebiliyor. 

1.8 metre boyundaki OMTAS füzesinin çapı 160 mm. OMTAS'ın daha uzun menzilli modeli UMTAS'la birlikte su üstü hedeflere karşı insansız deniz araçlarında da (İDA) kullanıldığı biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading