Yandex Metrica

Milli Muharip Uçak için son bir yıl! TUSAŞ parçaları üretilen MMU'ya dair yeni klip yayınladı

Milli Muharip Uçak için son bir yıl! TUSAŞ parçaları üretilen MMU'ya dair yeni klip yayınladı

Son dakika haberi... Türkiye'nin büyük heyecanla beklediği Milli Muharip Uçak'ta geri sayım sürüyor. Uçağın hangardan çıkmasına sadece 12 ay kaldı. TUSAŞ'ın yayınladığı son MMU klibi sosyal medyada yine ilgi uyandırdı.

Savunma

28.03.2024, 22:49

Türk havacılık tarihinin çılgın projesi Milli Muharip Uçak (MMU) 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkmaya hazırlanıyor. Sosyal medya hesabında MMU'ya ilişkin yeni bir klip yayınlayan TUSAŞ, 5. nesil milli jetin gökyüzüyle buluşmasını bekleyen milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı. 

Yapısal parçalarının üretimi büyük ölçüde tamamlanan MMU, önümüzdeki günlerde bu parçaların birleştirilmeye başlanmasıyla ilk kez gerçek anlamda vücut bulmuş olacak. Savunma Sanayii Başkanlığı Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref Can, "Önümüzdeki birkaç ay içerisinde üretim ve montaj hattına giren prototipin görüntüleri ortaya çıkacak" şeklinde müjde vermişti. 

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

BİR YIL SONRA HANGARDAN ÇIKIYOR

18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkması planlanan MMU, 2025 yılında ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Testlerin tamamlanmasının ardından MMU'nun Türk Hava Kuvvetleri'ne 2028 yılından itibaren teslimi öngörülüyor. 

İlk prototiplerinde General Electric üretimi F110 motorunu kullanacak MMU, 3 farklı alternatif sayesinde gelecekte motor sıkıntısı yaşamayacak. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'li firma dışında MMU için bir motor tedarikçisi daha bulduklarını belirtmiş, aynı zamanda İngiliz motor devi Rolls Royce ile birlikte MMU motoru projesinin yakında başlayacağını bildirmişti. Bunların dışında TRMotor firması da MMU motorunu milli imkanlarla üretmek için çalışıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading