Yandex Metrica

Milli Muharip Uçak dünya basınında: Türkiye'de açık ara en gelişmiş uçak

Milli Muharip Uçak dünya basınında: Türkiye'de açık ara en gelişmiş uçak

Milli Muharip Uçak dünya basınına damga vurdu. Çin'den Latin Amerika'ya birçok gazete, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verirken, MMU'nun "F16'ların yerini alabileceği" belirtildi.

Savunma

21.02.2024, 20:42

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil'in uçuş tarihininin öne alındığını duyurmasının ardından Milli Muharip Uçak dünya basınında geniş yankı uyandırdı. 

Çin Merkez Televizyonu (CCTV), Milli Muharip Uçak'ın  gövde ve kanatlarına ait  parçaların montaj jattına taşınması ile ilgili görüntülere yer vererek Milli Muharip Uçak ile ilgili gelişmeleri ve Türk savunma sanayiinde atılan adımları aktardı.

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

'AÇIK ARA EN GELİŞMİŞ UÇAK'

ABD merkezli Forbes dergisi ise 'Türkiye'nin 2023'te ilk uçuşunu yapmayı umduğu askeri uçaklar' listesinde Milli Muharip Uçak'a da yer verdi. Forbes'in haberinde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin şu anda geliştirilmekte olan ve ülkenin 100'üncü yılında ilk uçuşlarını gerçekleştirmeyi umduğu askeri uçakları ve insansız hava araçları var.

Forbes, Milli Muharip Uçak projesi için "Şu anda Türkiye'de geliştirilmekte olan açık ara en gelişmiş uçak" ifadelerine yer verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Milli Muharip Uçak'ın 2023'te uçacağına ilişkin ifadelerini de akardı. 

Latin Amerika merkezli Aviacionline internet sitesi ise "Türkiye'nin geleceğinin beşinci nesil savaş uçağı şekilleniyor." başlığını kullandı.

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

F16'LARIN YERİNİ ALACAK

Aviacionline'da, ayrıca, Milli Muharip Uçak'ın F16 savaş uçaklarının yerinin almasının beklendiği vurgulandı.

TF-X olarak anılan Milli Muharip Uçak'ın beşinci nesil tasarıma sahip olduğuna dikkat çekilirken, şu ifadelere yer verildi:

Havadan havaya görevlere ağırlık verilerek tasarlanmasına rağmen havadan karaya görevleri de yerine getirebilecek çok maksatlı bir savaş uçağı olacak. Yerini alacağı F-16'ların aksine, geleceğin MMU'su çift motorlu bir uçak ve süper seyir modunda uçabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading