Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mayın temizleme aracı MEMATT Burkina Faso'ya ihraç edildi

Mayın temizleme aracı MEMATT Burkina Faso'ya ihraç edildi

Milli imkanlarla tasarlanıp üretilen insansız mayın temizleme aracı MEMATT'ın müşterisi artıyor. Araç Azerbaycan'ın ardından şimdi de Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'ya satıldı.

Savunma

21.03.2024, 10:17

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASFAT A.Ş. tarafından geliştirilen MEMATT (Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı) Burkina Faso silahlı kuvvetlerine ihraç edildi. 

Türk mühendislerin 14 ayda tasarlayıp üretmeyi başardığı insansız mayın temizleme aracı bir süre Mehmetçik tarafından kullanılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siparişi doğrultusunda 20 adet üretilmişti. 

Bu araçlar, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını Ermeni güçlerden kurtardığı 2. Karabağ Savaşı'nın ardından durumun aciliyeti nedeniyle apartopar Bakü'ye gönderildi. 

Ermeni işgalcilerin döşediği yüz binlerce mayın nedeniyle büyük risk altında bulunan Karabağ, MEMATT'la güvenli hale getirilmeye başladı. Bakü'ye ihracıyla ilk satış başarısını gösteren insansız araca, ilerleyen günlerde talipler çoğaldı. 

Temizlik sırasında can kaybı riskini sıfıra indiren MEMATT'ı satın almak için çok sayıda ülke sıraya girdi. Bu ülkelerden biri de Burkina Faso olmuştu. 

Anti-personel ve anti-tank mayınlarını güvenli bir şekilde temizleyen MEMATT'ın Azerbaycan'ın ardından Burkina Faso'ya satışı da geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Milli insansız araç artık Batı Afrika'da da mayın temizleyecek. 



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading