Yandex Metrica
SON DAKİKA

MAM-L teröristin tepesine joystick'le inecek: Türk güdüm sanatlarında IIR farkı

Dünyada en çok kullanılan SİHA mühimmatı MAM-L, ROKETSAN tarafından daha da yetenekli hale getiriliyor. Menzili artırılacak mini bomba seyir sırasında operatör müdahalesine de izin verecek.

Savunma

23.01.2024, 19:59

30'u aşkın ülkenin tercih ettiği ve dünyada en çok kullanılan SİHA mühimmatı durumundaki MAM-L daha da yetenekli hale getiriliyor. MAM-L'ye görüntüleyici kızılötesi (IIR) güdüm kabiliyeti kazandırmak için SAHA EXPO'da sözleşme imzalanacağı öğrenildi. 

SavunmaSanayiST'ye bilgi veren kaynaklara göre hedefini hem yaydığı ısıdan hem de görüntüsüyle takip edecek MAM-L, aynı zamanda bünyesinde barındıracağı veri bağı sayesinde, seyir esnasında uzaktan müdahaleye izin verecek. Bu durum, güdümlü mini füzenin fırlatıldıktan sonra elde edilen görüntüye göre SİHA operatörü tarafından yönlendirilebileceği anlamına geliyor.

MAM-L, SİHA'dan atıldığı andan hedefe ulaştığı saniyeye kadar adım adım kontrol edilebilecek. Hassas vuruş yeteneği bakımından zaten dünyanın en ileri kabiliyetine sahip ROKETSAN mühimmatları, veri bağı sayesinde daha da yetenekli hale gelecek.

Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonları sırasında SİHA'dan fırlatılan MAM-L mühimmatlarından biri hedefi bulmasına rağmen patlamamış ancak teröristi yine de öldürmüştü. Çünkü MAM-L, PKK'lı teröristin kafasına çarpmıştı. 

Halihazırda 16 kilometre menzili bulunan efsanevi MAL-L'nin kanatlarının da uzatılarak menzilinin artırılması planlanıyor. 

Hindistan'ın başı Bayraktar TB2 filosuyla dertte! Tehditler birbiri ardına geldi Haberi Görüntüle

ROKETSAN'IN SATIŞLARI ARTIYOR 

Dünyanın dört yanına ürün satışlarıyla yıllık 750 milyon dolarlık ciroya ulaşan ve bu gelirlerin 3'te 1'ini ihracattan elde eden ROKETSAN, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde cirosunu 1 milyar doların üzerine çıkarmayı ve ihracat payını da yüzde 50'ye yükseltmeyi hedefliyor. Yeni yetenekler kazanacak MAM-L mühimmatının MAM-C ve MAM-T ile birlikte artan bir satış grafiği yakalaması bekleniyor. 

Yarı aktif lazer arayıcı başlığa ve 16 kilometrelik menzile sahip 1 metre uzunluğundaki MAM-L mühimmatı, yüksek infilaklı parçacık etkili veya termobarik harp başlıkları taşıyabiliyor. Bayraktar TB2, AKINCI, AKSUNGUR, ANKA gibi SİHA platformlarında kullanılan MAM-L, 2015 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading