Yandex Metrica

M23 örgütüne karşı SİHA isteyen ülkenin savunma bakanı Ankara'da: Hulusi Akar karşıladı

M23 örgütüne karşı SİHA isteyen ülkenin savunma bakanı Ankara'da: Hulusi Akar karşıladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden gelen mevkidaşı Gilbert Kabanda Kurhenga'yı ağırladı. Yıllardır Ruanda destekli M23 örgütünün saldırılarıyla boğuşan Afrika ülkesinde bir süre önce Türk SİHA'ları için bağış kampanyası düzenlenmişti.

Savunma

21.03.2024, 20:38

Doğu sınırlarında Ruanda destekli M23 örgütüyle boğuşan Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC), Türk SİHA'ları için para topladığı kampanyanın ardından savunma bakanını Türkiye'ye gönderdi. 

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Milli Savunma ve Eski Savaşçılar Bakanı Gilbert Kabanda Kurhenga, Ankara'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından askeri törenle karşılandı. 

Gilbert Kabanda Kurhenga ve Hulusi Akar

Tören mangasını 'Merhaba asker' diyerek selamlayan Kurhenga, daha sonra şeref defterini imzaladı. İki bakan daha sonra başbaşa görüşmelerin ardından heyetlerarası temaslara başkanlık etti. 

Türkiye ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında savunma sanayiinde işbirliğine gidilmesi bekleniyor. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

3 ADET İSTEDİKLERİNİ DUYURDULAR

20 yıldır Ruanda destekli M23 örgütü ile mücadele eden KDC hem bu örgütü kontrol altına almak hem de Ruanda-Burundi sınır hattındaki zengin altın ve kobalt yataklarını korumak için Türkiye'den silahlı insansız hava aracı satın almak istiyor. 

Haziran ayında KDC'nin başkenti Kinşasa'da basın toplantısı düzenleyen eski Dışişleri Bakanı Emmanuel Ilunga, ordunun M23 örgütünce sık sık taciz edilen ülke sınırlarını güvenceye alması 3 adet Bayraktar TB2 SİHA satın almak istediklerini duyurmuş, bu amaçla bağış kampanyası başlatıldığını kaydetmişti. 

Diasporadaki zengin Kongolulara seslenen Ilunga, "3 adet insansız hava aracına ve 15 milyon dolara ihtiyacımız var" demişti. 

Sınır bölgelerindeki altın ve kobalt madenlerini işleyerek geçinen yöre halkı sık sık Tutsilerden oluşan M23 militanlarının taciz ve saldırılarına uğruyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading