Yandex Metrica

Libya'ya AKINCI iddiası! Başbakan anlaşma için İstanbul'a geldi...

Libya'ya AKINCI iddiası! Başbakan anlaşma için İstanbul'a geldi...

Libya Başbakanı Abdülhamid Dıbeybe SİHA filosunu AKINCI ile güçlendirme kararı aldı. Dıbeybe, bu iddianın yayılmasından kısa bir süre sonra İstanbul'daki SAHA EXPO Fuarı'nda ortaya çıktı.

Savunma

02.04.2024, 02:16

Bayraktar TB2 SİHA'ları yıllardır başarıyla kullanan Libya ordusunun gözünü taarruzî insansız hava aracı AKINCI'ya çevirdiği ileri sürülüyor.

Libya merkezli bazı gazeteler ve çeşitli savunma sitelerinin iddiasına göre Başbakan Abdülhamid Dıbeybe, AKINCI TİHA alımına ilişkin sözleşmeye imza atacak. Bu bilginin yayılmasından kısa bir süre sonra Başbakan Dıbeybe, İstanbul'da düzenlenen savunma fuarı SAHA EXPO'da ortaya çıktı.  

Libya Başbakanı Abdülhamid Dıbeybe SAHA EXPO'da sergilenen ürünleri bir süre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la birlikte inceledi.

Libya, AKINCI TİHA'yı envanterine kattığı takdirde bu silah sistemini Afrika kıtasında kullanan ilk ülke olacak. 

AKINCI TİHA'nın şu ana dek satıldığı 4 ülkeden 2'si Azerbaycan ve Pakistan... Ukrayna ise AKINCI üretimini BAYKAR işbirliğiyle kendi topraklarında gerçekleştirmek istiyor.

AKINCI satışı konusunda sözleşme yapılan dördüncü ülkenin Katar olduğu sanılırken şirket yetkilileri şimdiye dek bunu doğrulayan herhangi bir açıklama yapmadı. Bunun yanında AKINCI'ya Kırgızistan'ın da talip olduğu biliniyor.

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

BAKAN VARANK'LA BİRLİKTE İNCELEDİLER 

Türkiye'den yeni silah alımı kapsamında incelemelerde bulunan Libya Başbakanı Abdülhamid Dıbeybe, İstanbul'daki savunma fuarı SAHA EXPO'yu önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la, ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'la birlikte gezdi. Silah sistemlerini tek tek inceleyen Dıbeybe'ye SAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar da bilgi verdi. Dıbeybe aynı zamanda ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün'le de bir araya geldi.  

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

AKINCI LİBYA ORDUSUNA GÜÇ KATACAK

Toplamda 950 kilogramlık çeşitli bombalar taşıyabilen AKINCI Libya'ya satıldığı takdirde Türkiye destekli meşrû Trablus hükümeti, ülkedeki diğer güçlere ve paralel ordu kuran Halife Hafter'e karşı büyük bir avantaj elde edecek. 

Ankara ile Libya arasında geçtiğimiz günlerde kara ve deniz alanlarını da kapsayan madencilik anlaşması imzalanmıştı.

2019 Kasım'ında mutabakata varılan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması başta olmak üzere son yapılan hidrokarbon anlaşmalarının da başarılı bir şekilde hayat bulması için mevcut Trablus hükümetinin istikrarını koruması gerekiyor. 

İstikrar için daha güçlü bir orduya gereksinim duyan Başbakan Abdülhamid Dıbeybe'nin SİHA filosunu AKINCI ile güçlendirme kararı eğer doğru ise bu durum Ankara-Trablus ittifakının boyutu düşünüldüğünde pek de şaşırtıcı olmayacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading