Yandex Metrica

Kotil: HÜRJET'in uçak gemisine inmesi için testler yaptık

Kotil: HÜRJET'in uçak gemisine inmesi için testler yaptık

Yapımı süren TCG Anadolu gemisinde Bayraktar TB3'lerin yanında HÜRJET'in de konuşlanması planlanıyor. TUSAŞ Genel Müdür Kotil, bununla ilgili testler yapıldığını anlattı.

Savunma

23.01.2024, 21:58

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, 18 Mart 2023 tarihinde ATAK-2 helikopteriyle birlikte uçması planlanan HÜRJET'i TCG Anadolu gemisinde konuşlandırmayı planladıklarını söyledi. 

IDEF 2021 kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kotil, HÜRJET'in Türkiye için çok özel ve önemli bir proje olduğuna dikkati çekerek, "Bu proje bize çok sayıda insan yetiştirdi. Bir uçak gemisinden kalkıp inebilmesi için bazı çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı.

Milli Muharip Uçak projesinin de dolu dizgin devam ettiğinin altını çizen Kotil, "18 Mart 2023'te HÜRJET ve ATAK-2 uçuyor, Milli Muharip Uçağımız ise hangardan çıkıyor" dedi.

Kotil, Göksungur gibi projelerin de devam ettiğini anlatarak, şu an HÜRJET, Milli Muharip Uçak ve ATAK-2 üzerinde yoğunlaştıklarını vurguladı.

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

İHA'LAR YANGINLARI SEKTİRMEDİ

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, orman yangınlarında İHA'ların da çok fonksiyonlu olduğunu gördüklerinin altını çizerek, "İHA'ların gece görüş kameraları da var, her bir yangını nokta atışı olarak verdi. Orman yangınlarında erken uyarıda son derece başarılı oldu. Orman yangın konusunda bize hangi görev düşerse biz onları yapacağız" diye konuştu.

TUSAŞ tarafından kurulan kompozit tesisi ile dünya markası olmayı hedeflediklerine dikkati çeken Kotil, tesisin ismi anılan bir tesise dönüştüğünü anlattı.

Kotil, TUSAŞ'ın Türkiye'nin teknoloji ve mühendislik merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, Türkiye'de çok fazla mühendise ihtiyaç olduğunu ve TUSAŞ bünyesinde 10 bin mühendis çalıştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading