Yandex Metrica
SON DAKİKA
KÖK Programı: 30 sene sonra 'ne güzel bir hatıraydı' diyeceğiz

KÖK Programı: 30 sene sonra 'ne güzel bir hatıraydı' diyeceğiz

Üniversitede ikinci sınıfa geçmiş genç mühendislerin savunma sanayiinde usta-çırak modeliyle eğitimini hedefleyen KÖK Programı başladı.

Savunma

23.01.2024, 18:20

Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde başlatılan Vizyoner Genç KÖK Programı, savunma sanayiinin geleceğine ilişkin atılan en önemli adımlardan biri oldu. 

SSB himayesinde hayat bulan program, Savunma Sanayii Akademi ve TR Eğitim Teknoloji AŞ koordinasyonunda ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN ve STM'yi biraraya getiren bir sosyal sorumluluk projesi. 

Usta çırak rehberliği, eğitim, vizyon ve destek programlarından oluşan KÖK, lisanslarının birinci yılını başarıyla tamamlayarak ikinci yılına başlayan üniversite öğrencilerini hedefliyor. KÖK Programı'na toplam 1112 başvuru alındı ve 983'ü kriterlerinin tümünü sağlayarak geçerli başvuru olarak kaydedildi.

KAAN'ı izleyen Taylandlıların Türkiye aşkı depreşti: Uzaklara gidin, sizi gururla... Haberi Görüntüle

YAPACAKSINIZ, BUNA İNANIYORUZ

Ankara'da savunmanın dev şirketlerinin yöneticilerini buluşturan programda konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bu programla başladığınız yolculuğunuz 10, 20, 30 sene sonra 'ne güzel bir hatıraydı, başladık, yıllarca bu ekiple yürüdük ve şunları başardık' diyeceğinize inanıyorum" dedi. 

Kendilerinin bir nesil olarak bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ancak gençlerin mutlaka çok daha iyisini gerçekleştirmesi gerektiğini dile getiren Demir, "Yapacaksınız, buna da inanıyoruz. Son yıllarda görülen hareketlilik bunun bir işareti" dedi.

Bayraktar TB2 kopyası kamikaze dronla petrol tesisini vurdular: Cephenin yeni... Haberi Görüntüle

SÜREKLİ KONTROL AYARI YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'TEKNOFEST gençliği' vurgusuna işaret eden Demir, "TEKNOFEST aslında bir potansiyelin ne olduğuyla ilgili bir gösterge oluşturdu. İnşallah bu potansiyelin müthiş bir enerjiyle ortaya çıktığını göreceğiz" diye konuştu.

KÖK'ün bir pilot program olduğunu belirten Demir, düşük bir sayıyla başladıklarını ve programın sürekli kontrol ayarlarını yapacaklarını ve sayıyı da şirketlerin gayretiyle artıracaklarını anlattı.

"Herkes kendi bulunduğu ortamda en iyisini yapma idealiyle bazı programlar başlatabilir ama bunlar birbirinden habersiz yürüyorsa gereken sinerjiyi oluşturamayız. Bunun için KÖK programı bir modeli, bir kavramı ortaya koyacak ve bir pilot programı olacak. Bu pilot programın başarıları, diğer programları tetikleyecek. Geri bildirimler, programı daha da mükemmelleştirecek. Türkiye çapında bir kar topu olarak başlayıp, büyük bir çığa dönüşmesini bekliyoruz" diyen Demir şunları söyledi:

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi Haberi Görüntüle

BİZİM YAŞIMIZA GELDİĞİNİZDE...

"Zorluklar bizi güçlendirir. Bu hiçbir zaman hayal kırıklığına sebep olmasın. Hayal kırıklığı yaşadığınız, umutsuz olduğunuz anda kendisine danışacağınız, elinizden tutmasını beklediğiniz veya derdinizi açabileceğiniz bir insan, bu sistemle etrafınızda olacak. Bu sistemle inşallah ömür boyu devam edecek birliktelikler, arkadaşlıklar, yoldaşlıklar da gerçekleştirilecek." 

"Program Türkiye'nin çıtasını yükseltecek, küresel güç olma vizyonuna önemli katkı sağlayacak. Siz, inşallah bizim yaşımıza geldiğinizde küresel bir güç olmuş, artık dünyada hiç kimsenin parmak sallamasına müsaade etmeyen, kendi ve mazlumların çıkarlarını koruyan, bir dakika diyen, haksızlığa zulme karşı direnen bir Türkiye göreceksiniz ve bunların mimarları da sizler olacaksınız. Bunu yaparken de dünyada teknolojinin, insanlığın faydasından çok zararına, ölüme ve zulme sebep olan yönünü de inşallah insanlığın refahına ve adalete doğru evirecek bir gayreti başlatacaksınız."

PKK Türk SİHA'larını vurdu mu? İran'dan kamikaze dron aldılar Haberi Görüntüle

DEV ŞİRKETLER PROJENİN ARKASINDA

Program etkinliğine İsmail Demir'le birlikte TR Eğitim ve Teknoloji AŞ Genel Müdürü Çağlar Demirkan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar ve Savunma Sanayii Akademi Başkanı Cenk Aktaş katıldı. ANKARA
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading