Yandex Metrica

Sitede Ara

KIZILELMA'yı nasıl durduracağız? Ali Babacan'dan sonra Yunanlılar bunu soruyor

İkinci test uçuşunu başarıyla gerçekleştiren insansız savaş uçağı KIZILELMA, Yunan basınını yine panikletti. 1,5 ton faydalı yük taşıyabilen bu uçağın radarda neredeyse görünmediğine vurgu yapan Pentapostagma, Türkiye'nin 2023 hedeflerine karşı Yunan ordusunun acilen SİHA ve SİDA'larla teçhiz edilmesi çağrısında bulundu.

Savunma

05.03.2024, 17:46

"Devletin tüm kaynakları bir şirkete aktarılıyor. İktidara geldiğimizde SİHA'lara dokunacağız" açıklamasıyla Baykar şirketini hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, komşuda kendisine yeni yandaşlar buldu.

Dünyada ilklerden biri olan insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı dün ikinci kez test uçuşu için havalandıran Baykar, Yunanistan basınını bir kez daha panikletti. 

Türk savunma sanayii hamlelerini yakından takip eden haber sitelerinden Pentapostagma, KIZILELMA'nın test görüntülerini şu başlıkla duyurdu:

"Türk tehdidi daha da yükseliyor: KIZILELMA ikinci uçuşunu da başarıyla tamamladı! Yunan hava savunması bununla nasıl başa çıkacak?"

KIZILELMA'nın radar görünürlüğü oldukça düşük bir insansız savaş uçağı olduğunu, son test uçuşu için Çorlu Havaalanı'ndan kalkış yaptığını hatırlatan Yunan basını, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek bu uçağın aynı zamanda TCG ANADOLU gemisinde Bayraktar TB3'lerle birlikte konuşlanacağını kaydetti. 

"KIZILELMA, içinde TB3'lerin ve Türk komando taburunun bulunacağı TCG ANADOLU'da konuşlandırılacak. Ege'de Türk tehdidi dikine yükseliyor" ifadesini kullanan gazete, AESA radarı ve 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle KIZILELMA'nın Türkiye lehine büyük bir kuvvet çarpanı anlamı taşıdığını yazdı. 

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı F-22'yi gören radar bombası: Amerikan uçağı hayalet olmaktan çıktı Haberi Görüntüle

YUNAN GAZETE: ÇOK SAYIDA SİHA VE SİDA LAZIM

Türkiye'nin savunma sanayiinde 'gaza basmasının' 2023 yılında bir savaşla sonuçlanabileceğine işaret eden Pentapostagma şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye silah programlarında sanki yarın yokmuşçasına hareket edip adeta zamanla yarışıyor. Türkler 2023 yılı içerisinde tüm kritik silahlanma programlarını tamamlamayı umuyor.

Bunun sadece seçimlerle veya Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümü kutlamalarıyla ilgisi yok. Bu daha çok Lozan Anlaşması'nı revize etmek isteyen Erdoğan'ın amaçlarıyla ilgili...

Türkiye ile bir askeri çatışma çıkabilir. Ege'de tehdidi yükselten KIZILELMA'ya karşı Yunanistan derhal insansız hava araçları, deniz araçları ve kamikaze dronlar edinmelidir. Hem de çok sayıda..." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading