Yandex Metrica

Kızılelma ABD'nin odağında! 'Drone endüstrisinin doruk noktası olabilir'

Kızılelma ABD'nin odağında! 'Drone endüstrisinin doruk noktası olabilir'

BAYKAR'ın ürettiği ve 23 Ocak'ta ikinci test uçuşunu başarıyla sonlandıran milli ve yerli insansız savaş uçağı Kızılelma, ABD medyasında gündem oldu. Business Insider, Kızılelma'nın Türkiye'nin gelişmekte olan drone endüstrisinin 'doruk noktası' haline gelebileceğini bildirdi.

Savunma

12.02.2024, 13:45

Türkiye'nin yerli savunma sanayi konusunda attığı adımlar ABD'de gündem oldu. ABD'de yayın yapan Business Insider, BAYKAR tarafından geliştirilen Türkiye'nin milli insansız savaş uçağı Kızılelma'yı gündemine getirdi. 

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

BAYKAR'IN İHRACAT RAKAMLARINA DİKKAT ÇEKTİLER 

Söz konusu haberde, son 10 yılda Türkiye'nin insansız hava araçları konusunda bir güç merkezi haline geldiğine dikkat çeken Insider, droneların geçtiğimiz yıl savunma sanayisinin yıldızı olduğu ve ihracatlarının 2022'de 2021 yılına göre yüzde 80'lik artışla 871,5 milyon dolara yükseldi belirtildi. 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN DRONE ENDÜSTRİSİ YENİ BİR KİLOMETRE TAŞININ EŞİĞİNDE'

'Türkiye'nin güçlü drone endüstrisi yeni bir kilometre taşının eşiğinde' başlığı ile verilen haberde şu ifadeler kaydedildi: 

Ukrayna'nın da kullandığı 'Bayraktar TB2 drone'larını üreten Baykar pazarın çoğunluğuna hakim. Firma bu yıl 24 ülke için 400'den fazla TB2 üretti. Ancak TB2, Baykar'ın modellerinden sadece biri. Şirket 23 Ocak'ta en yeni ve potansiyel olarak en umut verici ürünü olan Kızılelma'nın ikinci uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN DRONE ENDÜSTRİSİNİN DORUK NOKTASI 

Haberde, 'BAYKAR'ın baş tacı' dedikleri Kızılelma'nın Türkiye'nin drone endüstrisinin doruk noktası olacağı belirtilirken Kızılelma'nın teknik özelliklerine yer verildi. 

32 fit kanat açıklığı, 500 deniz mili menzili ve 35 bin feet operasyonel irtifaya sahip Kızılelma'nın 1500 kilogram faydalı yük kapasitesi olduğunu ve yaklaşık 5 saat uçabileceğini belirten haberde savaş uçağının ayrıca kendini görünmez kılacak özelliklere sahip olduğunu yazdı.

Diğer yandan haberde, Kızılelma'nın 2013 yılından bu yana geliştirildiği fakat son yıllarda çalışmalara hız verildiğine dikkat çekilerek bunun sebebinin Türkiye'nin yerli savunma sanayisini geliştirmeye verdiği önemin yansıması olduğu belirtildi. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU'DA DA KONUŞLANDIRILACAK 

Türkiye'nin iddiasını koruduğunu ve Kızılelma'yı 2025 yılına kadar hizmete sokmayı planladığını belirten Insıder, Kızılelma'nın sadece Türk Hava Kuvvetleri'nde kullanılmayacağını aynı zamanda TCG Anadolu uçak gemisinde de konuşlandırılacağını yazdı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading