Yandex Metrica

Kırgızlar AKINCI istiyor, Polonya ordusu Bayraktar TB2'ye kavuşuyor

Kırgızlar AKINCI istiyor, Polonya ordusu Bayraktar TB2'ye kavuşuyor

Taciklerle mücadelede Türk SİHA'larının etkinliğini gören Kırgız yönetimi, AKINCI'ya müşteri oldu. Polonya ise geçtiğimiz yıl sipariş verdiği 24 adet Bayraktar TB2'nin ilk filosuna bu ay kavuşuyor.

Savunma

05.02.2024, 14:06

Türk SİHA'larının dünya turu tüm hızıyla sürüyor. 2021 yılı sonlarında Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alan ve bu araçları Tacikistan saldırılarını püskürtmek için kullanan Kırgızlar şimdi Baykar imzalı AKINCI TİHA'nın müşterisi oldu. 

Baykar tesislerini ziyaret ederek şirketin genel müdürü Haluk Bayraktar'la bir araya gelen Kırgızistan Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşıyev, temasları sonrası sosyal medya hesabındaki paylaşımında "AKINCI bizimdir! Kardeş halk sayesinde!" diye yazdı. 

Türk SİHA'larından hayli memnun olduğu gözlenen Taşıyev'e Baykar Genel Müdürü Bayraktar, AKINCI maketi hediye etti. Taşıyev'in paylaşımıyla birlikte Kırgızistan'ın AKINCI TİHA'ya müşteri olan ülkelerden biri olduğu anlaşıldı. 

AKINCI TİHA'yı Ukrayna ile ortak üretmeye hazırlanan Baykar, milli platformu aynı zamanda Azerbaycan ve Pakistan'a da gönderecek. Bu ülkeler dışında AKINCI TİHA alacağı kesinleşen dördüncü ülke Kırgızistan oldu. Aynı zamanda Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da AKINCI'ya ilgisi biliniyor. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

POLONYA 24 ADET TB2 İSTEMİŞTİ 

Öte yandan şimdiye dek dünya genelinde 24 ülkeye ihraç edilerek yeryüzünde en çok tercih edilen SİHA olma unvanını açık ara elinde bulunduran Bayraktar TB2, yakında Polonya ordusunun envanterine girecek. 

Varşova yönetimi 24 adet (4 filo) TB2 satın almak üzere geçtiğimiz yıl Baykar'la sözleşme imzalamıştı. Anlaşma değerinin yaklaşık 270 milyon dolar olduğu ileri sürülüyor. 

Polonya Savunma Bakanı Yardımcısı Wojciech Skurkiewicz, Bayraktar TB2'lerin bu ay envantere gireceğini belirtti. 

Skurkiewicz, "Bayraktar TB2 İHA'lar ekim ayı içerisinde Polonya ordusuna katılacak. Bu İHA'ların gerçekte nasıl performans gösterdiğini gözlemliyoruz ve gerçek savaş Silahlı Kuvvetlerin modernizasyonunda çok önemli bir unsur" ifadelerini kullandı. 

Polonya'ya ilk parti teslimatın bu ay yapılması, kalanının ise bir yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading