Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%-0.1 expand_more

EURO

34.96

%0.3 expand_less

ALTIN

2433.40

%0.53 expand_less

BIST

9793.81

%0.74 expand_less

BTC ($)

64020.99

%-0 expand_less

Kırgızistan yeni anlaşmayı duyurdu: TUSAŞ ve BAYKAR'ın bütün SİHA'larını...

Kırgızistan TUSAŞ ve BAYKAR'ın bütün SİHA'larını tedarik ettiklerini duyurdu.

Savunma

04.02.2024, 23:33

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi Başkanı Daiyrbek Orunbekov, Kırgızistan'ın TUSAŞ ve BAYKAR'ın bütün SİHA'larını satın aldığını duyurdu. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

BÜTÜN SİHA'LARI TEDARİK ETTİ

Bugüne kadar Bayraktar TB2, AKINCI ve AKSUNGUR tipi SİHA'ları tedarik eden Kırgızistan, ANKA SİHA da tedarik ettiğini açıkladı. Kırgızistan'ın böylece, TUSAŞ ve BAYKAR tarafından üretilen bütün SİHA'ları tedarik ettiği ortaya çıktı. 

Orunbekov tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kırgızistan; Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı ve Anka gibi modern askeri teçhizatları satın aldı.

Kırgız ordusu tarafından aktif olan Bayraktar TB2 SİHA'ların ardından Milli Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçıbel Taşiyev, Ekim 2022'de AKINCI tedarik edildiğini açıklamıştı. 

Türkiye'den Hindistan'a 5 savaş gemisi iptal! Yollarına yalnız devam edecekler Türkiye'den Hindistan'a 5 savaş gemisi iptal! Yollarına yalnız devam edecekler Haberi Görüntüle

TUSAŞ AÇIKLAMIŞTI

Kırgızistan'ın ANKA ve AKSUNGUR tipi SİHA'ları tedarik ettiğine yönelik bilgi ise ilk kez teyit edilmiş oldu. Kırgızistan'a ANKA tedarikini daha önce de TUSAŞ açıklamıştı.

Türkiye halihazırda 30'dan fazla ülke ile SİHA platformlarının kullanımına ilişkin anlaşma imzaladı. Kırgızistan 4 farklı SİHA platformunu kullanacak Türkiye'den sonra ikinci ülke oluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading