Yandex Metrica
SON DAKİKA

Kim uğraşıyorsa bilin ki emperyalizmin adamıdır! Zentürk'ten mühendislere: Onları çok korkuttunuz

Türkiye'nin yüz akı savunma sanayiine hedef alan Ali Babacan'a bir tepki de ünlü gazeteci Ardan Zentürk'ten geldi.

Savunma

25.02.2024, 05:22

Türkiye'nin dış politika duayenlerinden ünlü gazeteci Ardan Zentürk, yerli ve milli savunma sanayiini hedef alanlara sert tepki gösterdi. Önce Amerikan tetikçisi Michael Rubin'in sahne alarak "Türk SİHA'larına yaptırım" çağrısında bulunduğunu, ardından yurtiçindeki bazı odakların harekete geçerek savunma projelerini hedef aldığını hatırlatan Zentürk, "Bu projelerle kim uğraşıyorsa bilin ki emperyalizmin adamıdır" dedi. 

Türkiye'nin Karabağ'dan Libya'ya, Etiyopya'dan Somali'ye geniş bir coğrafyada Amerikan çıkarlarına darbe vurduğunu ve tüm bunları yaparken temel aracın savunma sanayii ürünleri olduğunu kaydeden Zentürk, Youtube kanalındaki yayınında şu mesajları verdi:

Şu anda dünyanın 30'dan fazla ülkesinde Türkiye'de üretilmiş silahlı insansız hava araçları kullanılıyor.

"Türkiye yerli ve milli savunma sanayiine yapmış olduğu olağanüstü yatırımlar ve orada yetiştirdiği genç kadrolarla bugün küresel sistemin belirli noktalarda canına okuyan bir devlet haline geldi. Diyeceksiniz ki, 'Ardan abi, oyun bozuyoruz ama oyun kurabiliyor muyuz?' Oyunu bozan bir gün oyunu da kurar. 

Afrika ülkeleri, Asya ülkeleri vesaire.. Hepsi Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI'yı almak için sıraya girdi. Onlarla birlikte ROKETSAN'ın bütün roket sistemleri ihraç ediliyor. Bunlar öyle kolay ulaşılan, bir günde ulaşılan yerler değil. 

Temel Kotil'i de anmadan geçmeyeceğim. TUSAŞ'ın ANKA'sı, diğerleri vs... ve diğer savunma sanayiciler. Sadece Baykar'dan bahsetmek yanlıştır. Türkiye bugün dünyanın İHA süper gücü olarak karşılarında duruyor. Türkiye'nin İHA'sıyla, SİHA'sıyla, şusuyla busuyla, tankıyla topuyla kim uğraşıyorsa bilin ki emperyalizmin adamıdır. Çünkü bu konu siyaset üstüdür. 

Baykar'dan TUSAŞ'a, ASELSAN'dan ROKETSAN'a, şu anda sayamayacağım kadar çok şirkete ve oralarda çalışan on binlerce mühendise sesleniyorum: Dünya sizden korkuyor. Ama korkutmaya devam etmeliyiz. Korkutmaya devam ettiğimiz sürece bu coğrafyada var olacağız. Yoksa inanın bana canımıza okumak için hepsi de silahlarını çekmiş vaziyetteler." 

Temel Kotil tarih verdi: 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde... Haberi Görüntüle

NAMIK KEMAL ŞİİRİYLE CEVAP

Savunma sanayiinde yapılanların ne anlama geldiğine ilişkin dikkat çekici bir mesaj da Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, ünlü tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu'dan geldi. Baykar şirketinin 14 Aralık'ta gökyüzüyle buluşturduğu insansız uçak KIZILELMA'nın fotoğrafını paylaşan Afyoncu şunları yazdı:

"Baykar Teknoloji, bütün Türk-İslam dünyasının son 400 yılda yaptığı en önemli harp silahını milletimize armağan etti. Türk SİHA'ları savaş anlayışını değiştirip yeni bir savaş konsepti geliştirdi. 

Saldıranlar, Namık Kemal'in şu şiirinin Bayrakdar ailesinin yıllardan beri düsturu olduğunu unutuyorlar: Felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin. Dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten...'

Havada tarihi gelişme: Millî AESA radarı artık 'Özgür' F-16'larda! MURAD... Haberi Görüntüle

HDP/PKK'YA VERİLMİŞ SÖZÜN MÜ VAR?

Tanju Özcan

"SİHA'lara dokunacağım" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren milyonlarca isimden biri olan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise şu ifadeleri kullandı:

"Sen bu İHA’lara SİHA’lara dokunacağım derken Terör örgütlerine karşı kullanmayacağına dair HDP-PKK’ya akşamdan verilmiş sözün mü var?"
 

SİHA'lara 'dokunmak' isteyen Ali Babacan'ın sağ kolu Metin Gürcan, Türkiye'nin askeri sırlarını Avrupalı diplomatlara satıp karşılığında zarf içinde para alırken yakalanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading