Yandex Metrica

Kıbrıs'ta Dipkarpaz'a deniz üssü kuruluyor! Savaş gemileri orada olacak

Kıbrıs'ta Dipkarpaz'a deniz üssü kuruluyor! Savaş gemileri orada olacak

Geçitkale'ye SİHA konuşlandıran Türkiye, Mavi Vatan'ın güvenliği yolunda kritik bir adım daha attı: Dipkarpaz sahil şeridinde 108 dönümlük arazi yakında savaş gemilerinin konuşlanacağı deniz üssüne dönüşecek.

Savunma

05.04.2024, 22:18

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde SİHA'lara ev sahipliği yapacak Geçitkale Hava Üssü'nün ardından Türkiye, Doğu Akdeniz'in güvenliği için Ada'da bir de deniz üssü kuruyor. 

Kıbrıs'ın kuzeydoğu ucundaki Dipkarpaz'ın Türkiye'ye bakan kıyı şeridinde 108 dönümlük arazi Türk donanmasına tahsis edilecek. 

Petrol-doğalgaz aranan bölgeye savaş gemilerinin hızla intikalini sağlayacak bu adım, Mavi Vatan savunması için kritik önemde görülüyor. 

Kıbrıs Postası gazetesinde yer alan bilgiye göre KKTC Bakanlar Kurulu, Vakıflar İdaresi'ne ait sözkonusu araziyi 'askerî kullanım' amacıyla KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na tahsis etti. Yakında liman inşa faaliyetlerine başlanması beklenen arazi 30 yıl boyunca KKTC'nin onayıyla Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilecek. 

Dipkarpaz kıyı şeridindeki arazinin tahsisine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı şöyle: "Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında, Vakıflar İdaresi ve Din İşleri Yönetim Kurulu’nun 21 Eylül 2021 tarih ve K/112/2021 sayılı kararı uyarınca, İskele kazası Dipkarpaz köyü hudutları dahilinde bulunan ve önergeye ekli haritada belirtilen, aşağıdaki tabloda ayrıntılı bilgileri verilen Vakıflar İdaresine ait emlakların, askeri kullanım alanı olacağı dikkate alınarak, kira bedeli alınmayacak şekilde 30 yıllığına KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına verilmesine karar verdi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading