Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kenya, Türkiye'den 118 adet Hızır alıyor

Kenya, Türkiye'den 118 adet Hızır alıyor

Türkiye'nin önemli kara araçları üreticilerinden Katmerciler, 'Hızır' isimli zırhlı araçtan 118 tanesini Kenya'ya satmayı başardı.

Savunma

03.02.2024, 03:37

Türkiye'nin savunma sanayii ürünlerine yoğun ilgi devam ediyor. Pek çok ülke, özellikle Türk yapımı zırhlı araçları kendi ordu envanterlerine katmak istiyor. Bu dizinin son halkası Afrika ülkesi Kenya oldu. Türkiye'nin önemli kara araçları üreticilerinden Katmerciler'in bir süre önce Kenya Savunma Bakanlığına 118 zırhlı araç için ilettiği teklif kabul edildi. 

Bu ülkenin zırhlı kara aracı tedarik etmek istediği bilgisi kamuoyuna yansımış, ardından Katmerciler tarafından için Kenya'ya teklif verildiği açıklanmıştı. Şirket dün itibariyle Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildiride ihalenin kazanıldığı bilgisini paylaştı. Şirket açıklamada şu bilgileri verdi: 

"12.03.2021 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurmuş olduğumuz ve Kenya Savunma Bakanlığı tarafından açılan 118 adet zırhlı araç alım ihalesinin şirketimiz uhdesinde kaldığı tarafımıza bildirilmiştir. İhaleye ilişkin imza, teminat mektubu ve kredilendirme vb. prosedürler devam etmekte olup süreç tamamlandığında ihale bedeli netleştirilerek kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır."

Bir süre önce Katmerciler ile Kenyalı subaylar arasında heyetler arası görüşmeler yapılmış, testler gerçekleştirilmişti. Hızır taktik tekerlekli zırhlı aracın üstün performansı Kenyalı heyeti hayli etkilemişti. 

Ürünleriyle Afrika pazarında önemli bir yer edinen Katmerciler, son ihracat hamlesiyle birlikte savunma sektöründeki varlığını daha da artıracak. Şirket daha önce Afrika'da Uganda ve ismi açıklanmayan bir ülkeye daha ihracata imza atmıştı.  

Kenya için 118 tane üretilecek 4X4 Hızır araçları, kırsalda yahut meskûn mahalde yoğun çatışma koşullarında üstün performans gösterecek şekilde tasarlandı. 9 personel taşıyabilen Hızır, yüksek balistik ve mayın koruma seviyesine sahip bulunuyor. Komuta kontrol aracı, KBRN aracı, silah taşıyıcı araç, ambulans aracı, sınır güvenliği aracı ya da keşif aracı olarak kullanılabilen Hızır, farklı konfigürasyonlar için çok yönlü, düşük maliyetli ve bakımı kolay bir platform olarak uygun çözümler sunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading