Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kazaklar kaç adet ANKA SİHA istedi? İsmail Demir'in açıkladığı sayı herkesi şaşkına çevirdi

Kazaklar kaç adet ANKA SİHA istedi? İsmail Demir'in açıkladığı sayı herkesi şaşkına çevirdi

Bir süre önce TUSAŞ'tan 3 adet ANKA almak için sözleşme imzalayan Kazakistan, ülkeye kuracağı fabrikada Türkiye'nin desteğiyle 30 adet SİHA üretmeyi amaçlıyor. Çarpıcı bilgiyi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir açıkladı.

Savunma

23.01.2024, 19:56

Astana'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kazakistan'da önemli anlaşmalara imza attı. Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen ANKA SİHA'nın müşterilerinden olan Kazakistan'ın ortak üretim modeliyle Türkiye'den tam 30 SİHA istediğini açıkladı.

45 milyon Rus'u öldürecek dehşet senaryosu! Sosyal medya nükleer simülasyonu... Haberi Görüntüle

İSMAİL DEMİR'DEN 30 SİHA AÇIKLAMASI

Kazakistan'da insansız hava aracı fabrikası kurmak için bir süredir çalışma yürütüldüğü biliniyordu. İlk etapta 3 adet SİHA almak için TUSAŞ'la sözleşme imzalayan Kazakların 30 adet ANKA edinmek istediği bilgisi herkes için sürpriz oldu. 

İsmail Demir, "Malumunuz Kazakistan’da, ASELSAN şirketimizin bir ortaklığı var. Çeşitli yapılanmaların devamını talep ediyorlar. ANKA siparişleri vardı, 3 tane ANKA şu anda teslimatı bekliyor. Yine ANKA ile ilgili 30 adet sipariş üzerine bir üretim tesisi kurulması konusu da şu anda görüşülüyor" şeklinde açıklama yaptı. Demir şu bilgileri verdi: 

"Kazakistan'da savunma sanayii alanında belirli girişimler var; özellikle kara araçları, silah kuleleri, insansız hava araçları, uydu ve uzay konularında belirli temaslarımız oldu. Onların Uzay, Havacılık, İnovasyon Bakanı ile beraber test merkezini ziyaret ettik. Uydu sistemlerinin beraber yapılmasına ilişkin hızlı bir işbirliğine gidiyor olacağız."

Endonezya'nın tercihi ROKETSAN oldu: İşte ATMACA füzesinin fiyatı ve menzili... Haberi Görüntüle

UYDU VE ALT SİSTEMLER İÇİN İMZALAR ATILDI

Bu ifadelerinin ardından sosyal medya hesabında da paylaşımlarda bulunan Demir, şunları kaydetti: 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik ettiğimiz Kazakistan ziyaretinde dost ve kardeş ülke ile savunma sanayii ilişkilerimizi daha ileriye götürme açısından önemli temaslar gerçekleştirdik. 

Kazakistan Milli Uzay Merkezini ziyaret ettik. Dijital Gelişim, inovasyon ve Uzay-Havacılık Bakanı Sayın Mussin Bagdat ile gözlem, iletişim ve haberleşme, uydu ve alt sistem imalatı konularında işbirliği mutabakat zaptı imzaladık. Hayırlı olsun. Kazakistan ziyaretimizde ayrıca Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Sayın Kayırbek Usenbayev’le de görüşme gerçekleştirdik. İki ülke işbirliği konularımız üzerinde fikir alışverişinde bulunduk."

30 bin feet (10 kilometre) irtifada 24 saat havada kalabilen ve 350 kilogramın üzerinde faydalı yükle uçan ANKA SİHA, daha önce Tunus'a da ihraç edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading