Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kazak zırhlı aracını saplandığı bataktan Türk zırhlısı kurtardı

Kazak zırhlı aracını saplandığı bataktan Türk zırhlısı kurtardı

Kazakistan-Güney Afrika ortaklığında üretilen KPE Barys 8x8 zırhlı araç, test sırasında batağa saplanınca Otokar Arma tarafından kurtarıldı.

Savunma

04.02.2024, 00:40

Kazakistan ordusunun kullandığı ve kabul testleri sırasında bazı önemli sorunlarının kasten gizlendiği iddia edilen 'KPE Barys' adlı 8x8 zırhlı personel taşıyıcı, bu ülkenin başına dert açacak gibi görünüyor. 

Kazakistan Engineering ile Güney Afrikalı Paramount Group'un ortak şirketi KPE tarafından üretilen KPE Barys adlı zırhlı araç testlerde dökülüyor. Bu ülkede düzenlenen ve çeşitli zırhlı araçların yarıştığı zorlu platformda KPE Barys arazide çamura saplanınca bu aracın imdadına bir Türk zırhlısı yetişti. 

Temel Kotil tarih verdi: 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde... Haberi Görüntüle

O ARACI ÇAMURDAN ARMA KURTARDI 

Otokar firmasınca üretilen Arma 8x8, önemli sorunlarına rağmen Kazakistan ordusunca kullanılmaya devam eden KPE Barys'i saplandığı bataktan kısa sürede kurtardı. İki araç daha önce hendek aşma testinde de mücadele etmiş ve Barys hendeği geçememişti.

Kazak ordusu, KPE Barys'i envantere kattığı son birkaç yıldır bu tip problemleri sık sık yaşıyor ve bu durum ülke medyasında gündeme geliyordu. 

KPE şirketinin, performans açısından yetersiz olan araca ilişkin skandalları gizlediği ve zırhlı aracın tüm nitelikleri karşıladığını iddia ederek Kazak kamuoyunu yanılttığı belirtiliyor. Kazak ordusunun sık sık arızalanan Barys yerine Türk savunma sanayii ürünlerine yönelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Kazak zırhlısını bataktan kurtaran Arma 8x8 zırhlı müdahale aracı. 
 


Loading