Yandex Metrica

DOLAR

32.51

%-0 expand_less

EURO

34.81

%-0.1 expand_more

ALTIN

2427.90

%-0 expand_less

BIST

9694.01

%0.51 expand_less

BTC ($)

66117.22

%-0.3 expand_more

Katar, milli hava savunma sistemi HİSAR'ı satın almak için temas yürütüyor

Katar, milli hava savunma sistemi HİSAR'ı satın almak için temas yürütüyor

Son dakika haberi... Katar, milli hava savunma sistemi HİSAR'ı satın almak için temas yürütüyor. 25 kilometreye kadar her türlü hava hedefini imha edebilen sistem, anlaşma sağlanırsa ilk kez ihraç edilmiş olacak.

Savunma

23.04.2024, 15:49

Katar'ın Türkiye'den HİSAR hava savunma sistemi satın almak için Savunma Sanayii Başkanlığı ve ASELSAN'la görüşme halinde olduğu iddia ediliyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmasa da Doha'yı yakından takip eden kaynaklar, Katar Savunma Bakanlığı'nın HİSAR sistemlerini alma niyetini eylül ayında Ankara'ya ilettiğini, kasım ayında ise konuya ilişkin temaslara geçildiğini belirtiyor. 

Yerli ve milli sistemlere ilişkin anlaşma sağlanırsa HİSAR ilk kez yurtdışına ihraç edilmiş olacak. Hava savunma mimarisini yeryüzünden uzaya doğru çok katmanlı şekilde tamamlama gayretindeki Türk savunma sanayii, bu yolda önce KORKUT ve Çekili Top Sistemlerini, ardından SUNGUR'u ve daha sonra HİSAR-A ile HİSAR-O'yu üretme becerisi göstermişti. Daha uzun menzil yolunda son olarak SİPER sisteminin test atışları da geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı. 

HİSAR A+, 15 kilometre önleme menziline sahip bulunuyor. Seri üretime geçen bu sistemin ardından 25 kilometre menzildeki hava hedeflerini başarıyla vuran HİSAR O+ da seri üretime hazır hale getirildi. Dikey atım kabiliyeti ve çoklu hedef angajmanı gibi yeteneklerle dikkat çeken HİSAR, radarıyla kilitlendikten sonra ateşlediği çift kademeli motora sahip roketle sabit ve döner kanatlı hava araçlarını, İHA'ları, seyir füzesi ve balistik füzeleri imha edebiliyor. 


Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA' daha derinleri vuracak Bu adım dünya savaşı çıkarır: Yapay zeka destekli 'durdurulamaz İHA'... Haberi Görüntüle

HİSAR O+ TEST GÖRÜNTÜLERİ

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading