Yandex Metrica

Kamikaze KARGU'nun badisi göreve başlıyor: ALPAGU tüm testlerden geçti

Libya'da Hafter güçlerine cepheyi zindan eden KARGU'ya yeni bir takım arkadaşı ekleniyor. Kamikaze takımının ikinci üyesi ALPAGU mühimmatlı testleri tamamladı, yakında envantere girecek.

Savunma

23.01.2024, 19:29

Dünyanın dikkatle takip ettiği kamikaze İHA konusunda Türkiye kritik bir adım daha atıyor. Libya'da icra ettiği operasyonlarla adından sıkça söz ettiren kamikaze KARGU'dan sonra şimdi KARGU'nun takım arkadaşı ALPAGU her şeyiyle hazır hale getirildi. ALPAGU İHA'nın mühimmatlı testleri başarıyla noktalandı. Kamikaze silahının bu yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi bekleniyor. 

Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde arttı Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde... Haberi Görüntüle

PUSUYA DÜŞEN ASKERLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

TRT Haber'den Doğancan Aksoy'un duyurduğu gelişmeye göre testleri tamamlanan ALPAGU envantere girmek için artık gün sayıyor. Üretici şirket STM böylece başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Haberde görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "Pusuya düştünüz kafanızı bile kaldıramıyorsunuz ama sırt çantasında rahatça taşıyabildiğiniz, yaklaşık 15 dakika havada kalan platform sayesinde etrafınızda sizin kime ateş ettiğini tespit edebileceğiniz ve onlara direkt saldırı düzenleyebileceğini bir platform" diyor.

Kamikaze İHA ailesinin diğer üyesi KARGU'ya çok sayıda ülkeden talep gelmişti.  

Havada sürü halinde de uçabilecek KARGU ve ALPAGU timlerini önümüzdeki dönemde TOGAN adlı İHA'nın koordine etmesi bekleniyor. Harekât sırasında hedef belirleme, düşman unsurlarının durumu ve saldırı şekli gibi konularda sürüyü yapay zekasıyla kontrol edecek TOGAN, Türk savunma sanayiinin ulaştığı çok önemli bir seviye anlamına geliyor. 

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

KERKES'LE BİRLİKTE GPS'E İHTİYAÇ KALMADI

Bu arada gerek KARGU gerekse de göreve başlamaya hazırlanan ALPAGU, görev yaparken GPS bağlantısına ihtiyaç duymuyor. STM, hava araçlarının GPS'e olan bağımlılığını ortadan kaldırmak için KERKES projesini hayata geçirdi. KERKES'in testleri büyük ölçüde tamamlandı, yakında servise konması bekleniyor. 

KERKES yazılımıyla İHA'lara önceden harita yükleniyor. Sensörler ve yapay zeka, GPS bağlantısının olmadığı ya da düşman tarafından engellendiği noktalarda araziden elde ettiği verilerle haritayı karşılaştırarak görevini başarıyla yerine getirecek. KERKES bu yıl ilk olarak STM üretimi İHA'lara entegre edilecek. Sistemin zamanla Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tüm İHA'lara hizmet vermesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading