Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kamikaze İHA Kargu, yurtdışına ilk kez ihraç edildi

Kamikaze İHA Kargu, yurtdışına ilk kez ihraç edildi

Savunma sanayiinden gelen sevindirici haberlere bir yenisi daha eklendi. Yapay zekalı vurucu kamikaze İHA Kargu'nun yurtdışına ilk ihracı gerçekleşti.

Savunma

23.01.2024, 21:57

2019 yılında Libya'daki darbeci Hafter güçlerine karşı başarıyla kullanılan yerli kamikaze drone Kargu, yurtdışına ihraç ediliyor. 

Sahip olduğu yeneteklerle dünya genelinde büyük yankı uyandıran Kargu, dikkatleri bir anda Türk yapımı yapay zekalı sistemlere çevirmiş ve pek çok ülke, Kargu-Alpagu-Togan'dan oluşan vurucu imha timiyle ilgilenmeye başlamıştı. 

Bu ilginin ilk tezahürü ihracata yansıdı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kargu'nun satışı için bir ülkeyle sözleşme imzalandığını bildirdi. Demir, satış için anlaşılan ülkeyi şimdilik açıklamadı. Demir, sosyal medya hesabında şunları yazdı: 

"Türk Savunma Sanayii olarak, kabiliyetlerimizle dünyaya açılmaya devam ediyoruz! Milli gururumuz Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU ilk ihracat başarısına ulaştı! Tebrikler STM Defence."

İhracat potansiyeli oldukça yüksek olan akıllı kamikaze sistemlerine pek çok ülkenin talip olduğu biliniyor.

Sürü saldırı konsepti için tasarlanan Kargu tipi sistemler, cephede klasik yöntemleri altüst edecek. Yakın bir gelecekte bu araçların, taarruzi insansız hava araçlarından (AKINCI ya da AKSUNGUR) düşman bölgeye gökyüzünden bırakılması ve aynı anda onlarca farklı hedefe dalış yapabilmesinin sağlanması hedefleniyor.

F-35 yarışında geride kaldılar! Fabrikadan çıkan uçakların sayısı Pasifik'e yetişemiyor:... Haberi Görüntüle

BM RAPORUYDA DÜNYA TANIDI

Birleşmiş Milletler'in 2021 Mart'ında yayınladığı Libya raporunda Kargu'nun, hedef bölgeye doğru havalandıktan sonra düşman unsurlarını otonom şekilde bulup imha ettiği ileri sürülmüştü.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise BM raporundaki eksiklere dikkat çekmiş ve Kargu'nun sözkonusu otonom yeteneklere sahip olmasına rağmen vurucu İHA'nın Libya cephesinde bu şekilde kullanılmadığını, Kargu'nun görevini operatör kontrolünde gerçekleştirdiğini söylemişti. 

Ancak Kargu, geçtiğimiz aylarda Avrupa ve ABD medyasında genellikle şöyle yer bulmuştu: "Terminatörler çağı başladı. Yapay zekalı robotlar, özellikleri yüklenmiş hedefi kendi kendine bulup imha ediyor." 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading