Yandex Metrica

İşte yeni Kargo İHA: 150 kilogram yükü 40 kilometre uzağa götürüyor

İşte yeni Kargo İHA: 150 kilogram yükü 40 kilometre uzağa götürüyor

ASELSAN ve Altınay işbirliğiyle geliştirilen Kargo İHA platformu, hem askeri hem de sivil alanda yeni bir dünyanın kapılarını açacak. Araç 150 kiloluk yükü 40 km uzağa götürüp geri dönebiliyor.

Savunma

23.01.2024, 17:45

Türkiye'de mikro hava taşımacılığını farklı bir noktaya taşıyacak yerli Kargo İHA, testlerden başarıyla geçti. Güvenlik güçlerinin arazide lojistik sevkiyatını karşılama görevi başta olmak üzere sivil hayatta da önemli bir boşluğu doldurması beklenen Karga İHA-150, yükünü 40 kilometre uzaktaki bir hedefe taşıyıp geri gelebiliyor. 

TRT Haber'de test görüntüleri yayınlanan araç, silah ve mühimmattan yakıta, teçhizattan kumanyaya kadar farklı ihtiyaçları cepheye havadan hızlı, güvenli ve çok daha düşük maliyetle taşıyabiliyor.

Kargo İHA-150, ASELSAN ve Altınay Savunma iştiraki olarak 2019’da kurulan DASAL Havacılık tarafından geliştirildi. Platform, 150 kilogramlık yükü 50 dakika süreyle taşıyabiliyor ve saatte 100 kilometre hıza kadar çıkıyor.

Tam ismi 'Kargo 150-Çok Rotorlu İnsansız Hava Aracı' olan platform, taşımacılıkta yeni bir dünyanın kapılarını açacak gibi görünüyor. 

Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Haberi Görüntüle

PERVANE HASAR GÖRSE BİLE...

KARGO-150, özel tasarımı sayesinde olası tehdit unsurlarına karşı daraltılmış bir silüete sahip. Uçuş testlerinde başarılı bir performans ortaya koyan platform, 8 rotorlu tasarımıyla pervanelerinden bazıları hasar görse de uçuşa devam edebilecek. Bahsi geçen özellik tek rotorlu sistemlere karşı da ciddi avantaj sağlıyor.


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading