Yandex Metrica

İşte 1000 kilometrelik CENK füzesinin ilk görüntüleri: Çok yakında ateşlenecek

Türkiye TAYFUN füzesinden sonra CENK isimli yeni bir balistik heyecanı dosta-düşmana yaşatmaya hazırlanıyor. 1000 kilometreyi aşan bir menzile sahip olması beklenen CENK'in görüntüleri ilk kez paylaşıldı.

Savunma

04.04.2024, 12:29

Türkiye TAYFUN füzesinin ardından yeni bir balistik sarsıntıya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna ilk kez Kasım 2022'de duyurduğu CENK füzesi ateşlenmeye hazır durumda. 

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, menzili 1000 kilometreyi aşacak CENK füzesinin görüntülerini paylaştı. ROKETSAN yapımı balistik füzenin ilk test atışı Karadeniz'de çok yakında gerçekleştirilecek. 

İsmail Demir, jeopolitik etkiler bakımından önemli sonuçlar doğuracak CENK füzesinin görüntülerini şair Abdülhak Molla'nın ünlü dizesiyle paylaştı:

"Bu mesel ile bulur cümle düvel fevz-ü felâh
Hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh"

(Bütün devletler şu ibretlik atasözüne uyarak zafer ve selâmete ererler / Eğer barış ve huzur istiyorsan her daim savaşa hazır olmalısın.)

Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Haberi Görüntüle

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

ORTA MENZİLLİ BALİSTİK YETENEK

300 ile 1000 kilometre arasında menzile sahip füzeler 'Kısa Menzilli Balistik Füze' (SRBM) olarak tanımlanıyor. Geçtiğimiz ekim ayındaki test atışında 561 kilometre uzaktaki hedefi vuran TAYFUN füzesiyle birlikte Türkiye, SRBM kabiliyetine sahip olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştı. Üstelik TAYFUN füzesinde menzilin 561 kilometrenin çok daha üzerinde olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. 

Önümüzdeki günlerde CENK füzesinin de ateşlenmesiyle birlikte Türk savunma sanayii, 'Orta Menzilli Balistik Füze' (MRBM) yeteneğine de kavuştuğunu dosta-düşmana göstermiş olacak. Bunun için CENK füzesinin en az 1000 kilometrelik hat boyunca uçuş gerçekleştirmesi gerekiyor. 

MRBM sınıfı 1000 ilâ 3 bin kilometre arasında menzilli füzeleri kapsıyor. ROKETSAN yapımı CENK füzesinin Rize-Artvin Havaalanı'ndan ateşlenmesi halinde Kırklareli açıklarına dek seyir izlemesi gerekiyor. Zira Karadeniz sahilleri Türkiye'ye en fazla 1100 kilometrelik kuş uçuşu hat boyunca test imkanı tanıyor. 

TAYFUN füzesiyle birlikte büyük panik yaşayan Yunanistan'ın CENK ile birlikte daha büyük ölçekte korkuya kapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CENK füzesinin varlığını ilk kez geçtiğimiz kasım ayındaki yayın esnasında duyurmuştu. 

İŞTE CENK'İN MUHTEMEL KAPSAMA ALANI

1000 kilometre menzil kapasitesine sahip olması beklenen ROKETSAN yapımı balistik füze CENK çok yakında ateşlenecek. Millî füzenin kapsama alanı İyon Denizi'nden Doğu Akdeniz'e, Hazar kıyılarından Mısır ve İsrail'e dek geniş bir bölgeyi kapsıyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0


Loading