Yandex Metrica

İsmail Demir'den bomba gibi mesaj: Yerli S-400'e çok yakınız

İsmail Demir'den bomba gibi mesaj: Yerli S-400'e çok yakınız

Son dakika haberi... Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, füze konusunda gelişmiş ülkeler ne yapıyorsa aynı kabiliyetlere erişmekte olduklarını, hava savunma sisteminde de S-400 seviyesine yaklaştıklarını söyledi.

Savunma

23.01.2024, 19:51

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, milli hava savunma sistemlerinde önleme menzili bakımından S-400 seviyesine yaklaştıkları müjdesini verdi. HİSAR ve SİPER füzeleriyle bu konuda önemli mesafeler alındığını anlatan Demir, "Hamaset veya hayalperestlik yapmıyoruz. Bu konuştuğumuz şeylerin çok iddialı olduğunu biliyoruz ama yapacağımızı biliyoruz. TEKNOFEST nesli var artık. Arkadan gelen enerji çok büyük. Menzil ve irtifaları sürekli artırıyoruz" dedi. 

Demir geçtiğimiz günlerde de SİPER hava savunma sisteminin kullandığı füzeye 'booster' ekleyerek 100 kilometre önleme menziline ulaşmayı başardıklarını anlatmıştı. 

Alçak ve orta irtifa araçları seri üretim halinde bulunan HİSAR hava savunma sistemi

ATMACA gemisavar füzesini de örnek gösteren Demir, 200 kilometrenin çok üzerinde bir menzili bulunan milli seyir füzesinin motorunun da yerli olduğunu hatırlattı. ATMACA füzesinden yola çıkarak ÇAKIR füze ailesinin tasarlandığını, farklı versiyonlarının da geliştirilmekte olduğunu söyleyen Demir, menzil bakımından 'dünyanın en gelişmiş ülkeleri hangi yeteneğe sahipse aynısını yapmakta olduklarını' kaydetti. 

Demir, "Dünyada kim hangi menzile kadar gidebiliyorsa, biz de oraya gidiyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın göstergesidir. Bu bir yolculuk, her basamağı göreceksiniz. Bizim adımlarımızı takip etmeye devam edin" ifadelerini kullandı.

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA MÜŞTERİ VE POTANSİYEL VAR

CNN Türk'teki 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını cevaplayan İsmail Demir, 2023 itibariyle çok sayıda ürünün hazır olacağını hatırlatarak "TCG ANADOLU gemimiz servise girmiş olacak. Füzelerimiz var, bunların bir kısmı seyir füzesi, bir kısmı denizde kullanılan, onların devreye girdiğini göreceğiz. Çok sayıda müşteri ve potansiyel müşteri var. GÖKBEY'lerin teslimatını sürdüreceğiz. Çok sayıda kara aracımız olduğu için onların çeşitli versiyonlarının devreye girdiğini göreceğiz. Muhtelif menzilde ve özellikte mühimmatların, füzelerimizin ve silahlarımız devreye girdiğini göreceğiz" dedi. 

CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor CENK füzesinin menzili 3 bin kilometreye ulaşabilir: Kritik eşik aşılıyor Haberi Görüntüle

F-16'LARI MODERNİZE ETMEKTE İDDİALIYIZ

TUSAŞ tarafından bazı F-16'lara uygulanan 'dijital kamuflaj'

ABD'den F-16 talep edilmesi konusuna da değinen Demir, Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını, buna Rusya'nın da dahil olduğunu kaydetti. Demir, "Benim F-16 müzakereleriyle ilgili önce kendi uçaklarımı dört dörtlük devreye sokmam lazım. Milli muharip uçağını yakın zamanda teslim edebilmek, Hürjet'i devreye almak ve Kızılelma'nın da devreye alınmasını sağlamak. Türkiye alternatifsiz değildir diyoruz. Diğer alternatifler var, Rus uçağı dahil bütün alternatifler masaya gelir. Önceliğimiz alternatifin yerine gelmesi. Biz o boşluğu dolduramadık 'Öldük, bittik' diye bakılmaması lazım. F-16 bazında bizim elimizdeki F-16'ları modernize etmek konusunda son derece iddialıyız" diye konuştu. 

Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde arttı Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN İLK ELEKTRONİK HARP SİDA'SI

MARLIN SİDA

Demir, silahlı insansız deniz araçları (SİDA) konusunda da Türkiye'nin 4 koldan yürüdüğünü anlatarak geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu MARLIN'den şöyle bahsetti: "Platformu ortaya çıkardıktan sonra sistemlerle ilgili eliniz bayağı geniş ve opsiyonlara sahipsiniz. Üzerine koyduğumuz sistem elektronik harp sistemleri. Bu platformların özelliği o.Dünyanın ilk elektronik harp kabiliyetine sahip SİDA'sı. Yerlilik oranı yüzde 70'in üzerinde."

Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto etti Çin Denizi'ndeki gerilimde son sözü KAAN söyleyecek: Filipinler ABD'yi veto... Haberi Görüntüle

SİPER TEST ATIŞIYLA GÖZ DOLDURMUŞTU

İsmail Demir son test atışı geçtiğimiz ay yapılan SİPER Blok-0 hava savunma sisteminden memnuniyetini şu sözlerle ifade etmişti: Demir, “Uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER adım adım yükseliyor. SİPER son test atışında yüksek hızlı hedeflerde 100 km’yi gözüne kestirdiğini gösterdi. SİPER, bu vuruş başarısıyla bir aşamayı daha tamamladı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading