Yandex Metrica

Sitede Ara

İran yapımı kamikaze İHA Ukrayna'da düşürüldü! Rusların Tahran'dan silah aldığı kanıtlandı

İran yapımı kamikaze İHA Ukrayna'da düşürüldü! Rusların Tahran'dan silah aldığı kanıtlandı

Rusya'nın İran'dan aldığı insansız hava araçları Ukrayna cephesinde ilk kez görüntülendi. Şahid-136 ismiyle bilinen kamikaze İHA'lardan birinin enkazına ait görüntü, Tahran'dan Moskova'ya drone transferinin teyidi oldu.

Savunma

23.01.2024, 19:48

İran'a ait insansız hava aracı Ukrayna cephesinde ilk kez görüntülendi. Tahran tarafından Rusya'ya verilmiş yüzlerce kamikaze İHA'dan bir tanesi Ukrayna ordusuna yakın sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Rusya'nın İran'dan teslim aldıktan sonra Geran-2 adını vererek numaralandırdığı Şahid-136'nın enkazı Tahran ile Moskova arasındaki insansız hava aracı transferinin teyidi anlamına geliyor. 

'M214' kanat numaralı kamikaze İHA'nın enkazı, İran'ın Rus ordusuna sadece Şahid-191 ve Şahid-129 modelindeki SİHA'ları değil aynı zamanda dolanan mühimmat da sattığını ortaya koydu. 

Enkazı görüntülenen Şahid-136 modelindeki kamikaze İHA'lar katapult ya da raylar aracılığıyla fırlatıldıktan sonra hedef bölgeye ulaşıyor ve belirlenmiş koordinata dalış yaparak kendini patlatıyor. Üretici şirket HESA, Şahid-136'nın 2 bin kilometre menzili bulunduğunu iddia ediyor. 

Kanat açıklığı 2,5 metre, uzunluğu ise 3,5 metre olan 200 kilogramlık Şahid-136, havada 185 km/saat hızla uçabiliyor. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

İRAN SİHA'LARI HENÜZ GÖRÜNTÜLENMEDİ 

Amerikan medyasının geçtiğimiz ay yayınladığı uydu görüntüleri, bir grup Rus yetkilinin Tahran güneyindeki Kaşan Havaalanı'nda İran SİHA'larını kullanma eğitimine katıldığını gözler önüne sermişti. 

Azerbaycan medyası ise Tahran'daki eğitim faaliyetlerine Rus yetkililerle birlikte Belarus ve Ermenistan askerlerinin de katıldığı bilgisini yayınlamıştı. Tahran'ın SİHA karşılığında Rusya'dan Su-35 savaş uçağı alma hazırlığında olduğu iddia edilmişti. 

Cepheden gelen son görüntüler Rusya'nın İran'dan insansız hava aracı tedarikinin sadece SİHA'lar değil kamikaze İHA'ları da ihtiva ettiğini gözler önüne serdi. Rus ordusuna gönderildiği belirtilen Şahid-191 ile Şahid-129'lar henüz cephede görüntülenmedi ancak sevkiyatın gerçekleştiğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading