Yandex Metrica
SON DAKİKA
İran sınırında hem havadan hem karadan nöbet

İran sınırında hem havadan hem karadan nöbet

Güvenlik güçleri Van'da İran sınır hattındaki görevlerini kesintisiz sürdürürken, tüm yasa dışı geçiş ve faaliyetleri önlemek için hava araçlarıyla da kontrolü sürdürüyor.

Savunma

23.01.2024, 17:49

Güvenlik güçleri Van'da, İran sınır hattında "hudut namustur" şiarıyla tüm yasa dışı geçişlerin ve kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesiyle teröristlerin sızmasına engel olmak için gece gündüz görev yapıyor.

Bu yüzden komşu ülke İran ile olan 295 kilometrelik sınır hattının yasa dışı faaliyetlere kapatılması için yürütülen modüler duvar ve gözetleme kulesi yapımı ile hendek kazma çalışmaları sürüyor. Van-İran sınır hattındaki göç hareketliliğini önlemek ve teröristlerin sızmasını engellemek için güvenlik güçlerince teknolojinin tüm imkanları kullanılıyor

Modüler duvar, hendek kazma çalışmalarının devam ettiği sınır boyunda devriye ve gözetleme faaliyetleriyle çok sayıda düzensiz göçmenin geçişini engelleyen güvenlik güçleri, hava araçlarıyla da bölgeyi kontrol altında tutuyor Sınır hattı, hududun gerisi ve kent merkezinde alınan güvenlik önlemleri sayesinde bu yıl 69 bin 156 düzensiz göçmenin kaçak girişi engellendi, 904 organizatör yakalandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading