Yandex Metrica

İngiltere ABD'den yardım istedi: Düşen F-35B'yi Ruslar bulmadan biz bulalım!

İngiltere ABD'den yardım istedi: Düşen F-35B'yi Ruslar bulmadan biz bulalım!

İngiliz donanmasına ait F-35B savaş uçağı, HMS Queen Elizabeth uçak gemisinden havalandıktan sonra düşmüştü. Suyun dibini boylayan savaş uçağına ilk ulaşan ülkenin Rusya olmaması için İngiltere ve ABD seferber oldu!

Savunma

23.01.2024, 18:20

İngiltere ve ABD, Akdeniz açıklarında geçtiğimiz gün düşen F-35'in peşine düştü. HMS Queen Elizabeth adlı uçak gemisinden kalktıktan bir süre sonra Akdeniz'in uluslararası sularına düşen F-35B, onu denizin altından çıkarmayı başaran için teknoloji casusluğunun konusu olabilir. 

Suların altındaki enkaza ilk ulaşan ülkenin Rusya olmaması için çabalayan Londra ve Washington, uçağın düştüğü bölgede arama çalışmalarını hızlandırdı. Bu iki ülke, F-35B'nin denizdeki tam yerini tespit edip uçağı sulardan çıkaramazsa Lockheed Martin üretimi savaş jeti, diğer ülkeler için kıymetli bir hedef haline gelecek. 

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

EKİPMAN YOLA ÇIKTI

İngiliz ve Amerikalılar, Rusya'nın F-35B'ye ulaşmak için çaba içerisine girdiğini düşünüyor. HMS Queen Elizabeth'in bulunduğu konum tam olarak açıklanmasa da uçak Doğu Akdeniz'de düştü. Kaza sonrası İngilizler, kurtarma operasyonu için ABD'den yardım istedi. 

The Times'a bilgi veren Kraliyet Donanması kaynakları, F-35B'nin özellikleri nedeniyle suya ilk çarptığı yerin çok uzağında bir yere ilerlemiş olabileceğini belirtiyor. İngilizlerin talebiyle F-35 kurtarma ekipmanını bölgeye getirmekte olan Amerikalılar,'Towed Pinger Locator' şeklinde tanımlanan TPL-25 cihazıyla F-35B'den sinyal alabilmeyi umuyor. Bu cihaz, düşen askeri ya da sivil uçakları suyun altında 6 km derinliğe kadar bulabiliyor. 

Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Kış uykusuna yatan robot denizaltı çok derinde uyurken elektrik depoluyor Haberi Görüntüle

MİNİ DENİZALTI İNDİRİLECEK

F-35B'nin yeri tam olarak tespit edildikten sonra kurtarma operasyonunda ikinci safhaya geçilecek. Uzaktan kumandalı mini denizaltılar enkaz bölgesine indirilerek uçağı şişirilebilir torbalara bağlayacak. Suyun içinde şişen balonların F-35B'yi yüzeye çekmesi ve ardından uçağın Güney Kıbrıs'ta İngiltere'ye ait hava üssüne taşınması planlanıyor. 

F-35B'nin düştüğü yere başka ülke gemilerinin yaklaşmaması için İngiliz donanması teyakkuza geçti. Devriye halindeki İngiliz gemilerinin Girit güneyinde görüldüğü iddia ediliyor. Zira bir İngiliz gemisi Girit açıklarında aynı nokta üzerinde turlayıp duruyor. Rusya'nın derin denizlerdeki kurtarma görevleri için tasarlanmış denizaltılara sahip olduğu biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading