Yandex Metrica

İki adet ANKA daha TSK envanterine girdi

İki adet ANKA daha TSK envanterine girdi

TUSAŞ, milli imkanlarla geliştirdiği silahlı hava aracı ANKA'dan iki tane daha üreterek araçları Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim etti.

Savunma

22.03.2024, 22:57

Türk savunma sanayiinin öncü kurumlarından TUSAŞ, milli imkanlarla geliştirilen silahlı insansız hava aracı ANKA'ların üretimine devam ediyor. 

Üretim bandından çıkıp testleri tamamlanan 2 adet ANKA SİHA daha güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen iki ANKA-SİHA'yı daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettiklerini bildirdi.

Demir, Twitter hesabından, söz konusu teslimata ilişkin paylaşımda bulundu.

ANKA-SİHA teslimatlarının devam etiğini belirten Demir, "Son olarak TUSAŞ tarafından üretilen 2 adet ANKA-SİHA'mızı daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim ettik. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

ANKA VE AKSUNGUR AYNI ANDA

TUSAŞ, ANKA platformundan geliştirilen daha büyük kapasiteli, çift motorlu AKSUNGUR'un üretimini de sürdürüyor.

Bu yıl içerisinde 5 adet AKSUNGUR'un Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi bekleniyor.

Bir AKSUNGUR da yangınlarla mücadelede keşif görevinde kullanılmak üzere geçtiğimiz günlerde Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmişti. 

Türk Motor Sanayii (TEI) tarafından üretilen yerli motor PD-170'le uçan AKSUNGUR, 49 saatlik havada kalma süresiyle bir rekora imza atmıştı. ANKARA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading