Yandex Metrica
SON DAKİKA

HÜRKUŞ test pilotundan F-35 paylaşımı: Müttefik dediğin budur, teşekkürler Amerika!

TUSAŞ bünyesinde HÜRKUŞ'u geliştiren ekibin en önemli üyesi test pilotu Murat Özpala, Amerikan F-35 savaş uçaklarına ilişkin sosyal medya hesabında çarpıcı bir paylaşımda bulundu.

Savunma

23.01.2024, 21:00

Türkiye F-35 yükünden kurtulduğuna her geçen gün daha çok seviniyor. Milli Muharip Uçak KAAN'ın Amerikan F-35'lerden daha iyi olacağını söyleyen ve "Şahsen F-35'leri yalvarsalar da alma taraftarı değilim" diyen eski Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in ardından çarpıcı bir itiraf da uzman pilot Murat Özpala'dan geldi. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) bünyesinde test pilotu olarak görev yapan ve Türkiye'nin sıfırdan tasarlayıp ürettiği HÜRKUŞ'u geliştirmiş ekibin üyesi Murat Özpala, sosyal medya hesabında ilgi çeken bir paylaşıma imza attı. 

F-35 savaş uçaklarında artık sır olmaktan çıkmış bir dizi soruna göndermede bulunarak tespit edilen yeni sorunun uçaktaki makineli top olduğunu söyleyen Özpala, "Teşekkürler Amerika! Müttefik dediğin budur" başlığıyla yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

Hayalet SİHA'yı 6 çeşit yaptılar: Paraşütlü KIZILELMA füze taşıyor Haberi Görüntüle

F-35'lere ilişkin sorunlara dikkat çeken test pilotu Murat Özpala'nın HÜRKUŞ'a dair kullanım kılavuzu niteliğinde bir de kitabı bulunuyor. 

F-35 yarışında geride kaldılar! Fabrikadan çıkan uçakların sayısı Pasifik'e yetişemiyor:... Haberi Görüntüle

NE BÜYÜK İYİLİK YAPMIŞ DA ÇIKARMIŞ!

F-35'in 25 mm'lik GAU-12 makineli topunun hayal kırıklığı yaratan ve USAF tarafından 'kabul edilemez' olarak değerlendirilen kötü vuruş hassasiyeti sorununa şimdi de 'gun blast panel'lerinde görülmeye başlayan çatlamalar sorunu eklenmiş.

Yeterli operasyonel olgunluğa kavuşmamış hem temini hem de idame-işletmesi aşırı yüksek maliyetli bir 5. nesil savaş uçağını alma konusunda acele ettiklerini anlayan Avustralya Hava Kuvvetleri'nin pişmanlık ve kafa karışıklığı devam ediyor. 

Avustralya'nın bu konuda yalnız olmadığı gerçeği de dikkate alındığında; 

ABD NE BÜYÜK İYİLİK YAPMIŞ DA ÇIKARMIŞ BİZİ BU F-35 PROGRAMINDAN demekten kendimi alamıyorum!

Benzer birçok sorunu işin doğası gereği biz de yaşayabiliriz elbette ancak o sorunları çözmeden tüm dünyaya "Gelmiş geçmiş en iyi savaş uçağını yaptım, satıyorum" demek bence aşırı kâr hırsıyla kör olmak ve yüzlerce zafiyeti olan yüz milyarlarca dolarlık devasa bir harcamaya zarar ortağı devşirmek anlamına geliyor sanki... HÜR SEMALARIMIZDA, HÜR KANATLARIMIZLA...

Karadeniz'de 100 km menzildeki hedefe 2 füzeyle tam isabet! Baykar... Haberi Görüntüle

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

F-35'LERİN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

F-35'ler üretimin başladığı 2001 yılından beri pek çok sorunla savunma gündemini meşgul ediyor. Motor ısınması, düşük yarıçap, düşük G kuvveti, ABD'den izinsiz uçamama, yedek parça ve idame sorunlarıyla aşırı maliyeti, 5. nesil F-35'leri cazip bir seçenek olmaktan çıkarıyor. Şimdiye dek yaklaşık 800 adet üretilen bu uçaklar kullanıcılarını ABD'ye bağımlı hale getiriyor. 

Emekli Pilot Tümgeneral Bayazıt Karataş, F-35'lerin diğer ülkeleri sömürmeyi amaçlayan bir saadet zinciri projesi olduğunu katıldığı her programda defaatle vurgulamıştı. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan şok bir bilgi, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin bile bu uçakları sorunsuz şekilde uçurmaktan aciz kaldığını gözler önüne sermişti. 

Buna göre Pentagon'un sahip olduğu 564 adet F-35'in ancak yarısı 'uçabilir' durumda ve uçabilir olan uçakların da sadece yarısı 'operasyon yapabilir' düzeyde hazır bulunuyor. Yani Amerikan Hava Kuvvetleri hangarlarındaki F-35'lerin ancak çeyreği bir savaş durumunda aktif biçimde kullanılabiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading