Yandex Metrica

HÜRKUŞ Afrika'da ülke sayısını üçledi: Nijer ve Libya'dan sonra sırada orası var

HÜRKUŞ Afrika'da ülke sayısını üçledi: Nijer ve Libya'dan sonra sırada orası var

Türkiye'nin yerli imkanlarla üretip yurtdışına satma başarısı gösterdiği ilk uçak olan HÜRKUŞ, Nijer ve Libya'nın ardından Afrika'da bir ülkeye daha ihraç edildi.

Savunma

10.03.2024, 21:27

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ürettiği ilk eğitim-destek uçağı HÜRKUŞ için talipli sayısı artıyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in "Talepler yoğun... Canavar bir uçak, çok başarılı, bahtı açık olsun, bayağı bir siparişimiz var" sözleriyle anlattığı milli uçağın yeni adresi belli oldu. 

TUSAŞ geçtiğimiz yıl kasım ayında Nijer'le satış sözleşmesi imzalamış ve böylece Türkiye, cumhuriyet tarihinin ilk yerli uçak ihracatını gerçekleştirme başarısı göstermişti. Ardından HÜRKUŞ'un ikinci müşterisi Libya olmuştu. 

Milli uçağın Afrika'da üçüncü adresi ise Libya ve Nijer'in komşusu Çad oldu. CNNTürk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına İngiltere'deki Farnborough Airshow'da konuk olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Nijer'e iki adet satılan HÜRKUŞ'un yeni müşterisinin Çad olduğunu açıkladı.

Çad'a kaç adet HÜRKUŞ gönderileceği şimdilik bilinmiyor. Anlaşmanın imzalanmasının ardından Çadlı pilotların HÜRKUŞ eğitimi için Türkiye'ye gelmesi ve sürecin tamamlanmasıyla birlikte uçakların gönderilmesi bekleniyor.

HÜRKUŞ'un yurtdışındaki ilk adresi olan Nijer, pilotlarını bir süre önce Ankara'ya yollamıştı. Nijerli pilotların eğitimi sürüyor. Nijer bir süre önce Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'larıyla Ejder Yalçın tipi zırhlı araçlar da satın almıştı. 

HÜRKUŞ'un 'HYEU' kısaltmasıyla bilinen Hava Yer Entegrasyon Uçağı modeli, katıldığı fuarlarda ilgi çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Katar ve Malezya'da boy gösteren HÜRKUŞ HYEU, sonrasında İngiltere'de sergilendi. TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, HÜRKUŞ'un gösteri uçuşunu izleyenlerin "Bu pervaneli bir uçak ama sanki jet uçağı gibi" dediklerini aktarıyor. 

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

İSTANBUL TEKNOFEST'TE NEFES KESMİŞTİ

HÜRKUŞ pilotları milli uçağın katıldığı etkinliklerde mutlaka gösteri uçuşuna da imza atıyor. HÜRKUŞ HYEU gösterdiği üstün performansla izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading