Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hulusi Akar: Türkiye artık küresel çapta bağımsız bir aktör

Hulusi Akar: Türkiye artık küresel çapta bağımsız bir aktör

Pakistan için inşa edilen MİLGEM korvetinin denize indirilme töreninde konuşan Bakan Hulusi Akar, Türkiye'nin küresel ölçekte bağımsız bir aktör haline geldiğini söyledi.

Savunma

23.01.2024, 21:58

Türkiye'nin Pakistan için inşa etmekte olduğu 4 adet korvetten ilki denize indirildi. Gölcük'teki İstanbul Tersanesi'nde düzenlenen törende hem Pakistan için üretilen Babur korveti suyla buluştu hem de Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi'nde 'Hisar' sınıfı gemilerin ilk ürünü olacak Akhisar'ın sac kesimi yapıldı.

Burada konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin küresel ölçekte bağımsız bir aktör olduğunu vurguladı. Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türk savunma sanayi, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelmiştir. Yerli ve millî anlayışla gerçekleştirdiğimiz atılımlar ve elde edilen kazanımlar, aynı zamanda dost ve kardeş ülkelerin de gurur kaynağı olmuştur. Türkiye artık sadece coğrafi olarak bulunduğu bölgenin bir gücü değil, küresel çapta bağımsız bir aktör olarak uluslararası arenada da faaliyetlerini göstermektedir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi tören alanına gelerek tören kıtasını selamladı.

Temel Kotil tarih verdi: 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde... Haberi Görüntüle

DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİN NİŞANI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ise Pakistan için üretilen yerli korveti şu sözlerle anlattı: "Dost ve kardeş ülke Pakistan Deniz Kuvvetleri için MİLGEM tasarımının tercih edilmesi, bu tasarımın dünyadaki benzerleriyle rekabet edebilecek seviyede olduğunu göstermektedir. Bugün denize indirilen Babur, bir savaş gemisi projesi olmasının ötesinde asırlardır devam edip günümüze kadar ulaşmış Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının somutlaşmış ifadesidir." 

MİLGEM Projesi'nin 90'lı yıllara kadar dayandığını söyleyen Özbal, "Bu proje, aslında yarım asrı geçen milli harp gemisi tasarım ve inşaat çalışmalarının bir sıçrama noktasını teşkil etmektedir. Bugün ilk kez sac kesimi yapılan 1. hisar sınıfı açık deniz karakol gemisi Akhisar da savunma sanayimizdeki ilerlemenin yeni bir örneğidir" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading