Yandex Metrica

Hulusi Akar'dan sert çıkış! 'Harp okulu öğrencilerimiz oraya yüzerek bile gider'

Hulusi Akar'dan sert çıkış! 'Harp okulu öğrencilerimiz oraya yüzerek bile gider'

Ege ve Akdeniz'de provoke çalışmaları yapan Yunanistan, silahlanma yarışıyla da Türkiye'ye üstünlük kurmaya çalışıyor. Yunanistan'ın bu davranışları Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sert tepkilerine sebep oldu.

Savunma

23.01.2024, 18:32

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan'ın Meis adasında yaptığı provokasyona sert tepki gösterdi. 

Akar, bir Harp Okulu öğrencisinin Meis' yüzerek gidebileceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye'ye 1950 metre mesafede Meis Adası var. Harp Okulu öğrencisinin yüzme standardı 2 bin metre. Yani yüzerek giderler. 10 kilometrekarelik bir ada. Bu adaya 40 bin kilometrekarelik deniz yetki alanı istiyorlar. Buna 'hayır' dediğimiz zaman biz 'yayılmacı' oluyoruz." 

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

YUNANLAR RAHATSIZ OLDU 

Bakan Akar'ın sözleri Yunan kamuoyunda geniş yankı oluşturdu. Yunan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, askeri birlikleri ziyaret etti. 

Meis Adası'ndan Türkiye'ye mesaj veren Hardalias, "Silahlı Kuvvetler'deki kadın ve erkeklerin, gerektiğinde ulusal bağımsızlığımızı ve egemenlik haklarımızı savunmaya hazır olduklarını açıkça belirtiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading