Yandex Metrica
SON DAKİKA

Hızlı Haritalama Sistemi böyle çalışıyor: Bayraktar TB2'nin çektiği kayıtlar paylaşıldı

AKINCI ve Bayraktar TB2 insansız hava araçları, depremin ilk saatlerinden bu yana bölgeyi görüntülemek için 7/24 görev yapıyor. Toplamda 49 SİHA'dan 7'sinde Hızlı Haritalama Podu takılıydı. O cihazın kaydettiği görüntüler Baykar şirketince paylaşıldı.

Savunma

25.03.2024, 21:19

Türkiye'nin yerli ve milli insansız hava araçları, 6 Şubat depreminden hemen sonra başladıkları görevi sürdürüyor. Baykar şirketi üretimi 9 adet AKINCI, 33 adet Bayraktar TB2 ve 7 adet Hızlı Haritalama Podu takılmış Bayraktar TB2 felaketin ilk saatlerinden itibaren havada görev yaptı. 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın paylaşımına göre AKINCI ve TB2'ler 6 Şubat'tan 18 Şubat'a dek yaklaşık 1712 saat uçuş icra etti. Bayraktar Hızlı Haritalama Podu'nun (HHP) nasıl çalıştığına ilişkin bir de görüntü paylaştı. 

Baykar şirketinin mesajında "Deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına yüksek çözünürlüklü görüntü alan Baykar Hızlı Haritalama Sistemi de destek veriyor. Hızlı Haritalama Podu entegreli Bayraktar TB2 İHA'lar görev uçuşlarına devam ediyor. Milletimiz için çalışıyoruz" denildi. 

Görüntülere göre, deprem bölgesinde düz bir hat üzerinde uçan TB2, gövde altındaki HHP cihazı sayesinde kentlerde yıkılan ya da tahrip olan binaların durumunu net bir şekilde kayıt altına aldı. Bu sayede ekiplerin duruma noktasal tespitle müdahalesi kolaylaştı. 

Elde edilen detaylı veriler aynı zamanda 11 ili kapsayan geniş bir bölgede kaç binanın tamamen yıkıldığını, hangilerinin ağır hasar aldığını ve arazi şekillerindeki değişimi de ortaya koydu. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading