Yandex Metrica
SON DAKİKA
Herkesin aklında aynı soru: Rus İHA'sı Gümüşhane'de ne arıyor?

Herkesin aklında aynı soru: Rus İHA'sı Gümüşhane'de ne arıyor?

Rus ordusunca Ukrayna cephesinde kullanılan Orlan-10 tipi İHA'lardan biri Gümüşhane kırsalında bulundu. Keşif-gözetleme aracını Rusların mı yoksa PKK'lıların mı kullandığı sorusu, yapılacak inceleme sonucu belli olacak.

Savunma

23.01.2024, 19:26

Ukrayna cephesinde keşif, gözetleme ve lazer işaretleme gibi amaçlarla Rus ordusu tarafından yoğun olarak kullanılan Orlan-10 tipi insansız hava araçlarından biri Gümüşhane kırsalında bulundu. ABD dahil 7 ayrı ülkenin gönderdiği parçalarla Rusya'da monte edilerek üretilen mini insansız hava aracı Orlan-10'un Anadolu'ya nasıl ulaştığı merak konusu oldu. 

Kürtün ilçesine bağlı Tilkicek köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasındaki dağlık araziye mantar toplamaya giden vatandaşlar, yerde hasarlı bir İHA gördü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, kanat açıklığı yaklaşık 3 metre olan İHA’nın Rus yapımı silahsız keşif amaçlı Orlan-10 modeli olduğunu belirledi.

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

EN YAKIN CEPHE HATTI 650 KM

Karadeniz kıyılarına en yakın çatışma noktasının 650 kilometreden fazla uzakta bulunduğu göz önüne alındığında Orlan-10'un bir Rus askeri tarafından katapulttan fırlatılması sonrası yer istasyonuyla iletişimini kaybettiği ve yakıtı bitene dek güneye doğru uçtuğu sanılıyor. Orlan-10 tipi İHA'ların dolu bir depoyla yaklaşık 1400 kilometre uçuş menziline sahip olduğu belirtiliyor. 

Temel Kotil tarih verdi: 20 tane KAAN Hava Kuvvetleri envanterinde... Haberi Görüntüle

ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ KAYDEDİYOR 

Rus yapımı Orlan-10 keşif İHA'ları için diğer bir ihtimal de bu aracın terör örgütü PKK'ya tahsis edilmiş olması... Irak kuzeyi ile sınır hattındaki karakollara mini insansız hava aracı ve planörler kullanarak şimdiye dek pek çok kez saldırı girişiminde bulunan teröristlerin Ruslardan Orlan-10 edinmiş olma ihtimali bulunuyor. Çektiği görüntüleri yer istasyonuna aktarabilen Orlan-10'lar aynı zamanda bu görüntüleri dahili hafızasına da kaydediyor. Yani bu aracın nereden geldiği ve ne amaçla kullanıldığı yapılan incelemeler sonunda daha iyi anlaşılacak. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading