Yandex Metrica
SON DAKİKA
Hayrına SİHA'da yeni kampanya: Litvanya ve Ukrayna'nın ardından bu kez Polonya para topluyor

Hayrına SİHA'da yeni kampanya: Litvanya ve Ukrayna'nın ardından bu kez Polonya para topluyor

Ukrayna ordusuna Bayraktar TB2 kampanyaları dalga dalga yayılıyor. Yardım furyasına şimdi de Polonya eklendi.

Savunma

23.01.2024, 19:28

Ukrayna ordusuna yeni Bayraktar TB2 kazandırma kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. Polonya'nın tanınmış gazetecilerinden Slawomir Sierakowski, internet üzerinden bağış kampanyası başlatarak takipçilerini Ukrayna ordusuna destek vermeye çağırdı. 

Slawomir Sierakowski

Geçtiğimiz günlerde Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas'ın çağrısıyla bir adet TB2 parası toplandığını hatırlatan Sierakowski, önce Litvanya'da, sonra Ukraynalı sunucu Serhiy Prytula'nın kampanyasında bağış toplandığını, şimdi ise sıranın Polonya'ya geldiğini belirtti. Gazeteci Sierakowski, yazısında şunları kaydetti: 

"Litvanyalılar bağış topladı ancak Bayraktarları üreten şirket, bir adet TB2'yi Ukrayna'ya bağışlamaya ve toplanan paranın ise Ukraynalılar için harcanmasına karar verdi. Sonraki 3 Bayraktar konusunda da aynı şey oldu. Şimdi sıra bize geldi. Bayraktar TB2'ler bu savaşta son derece etkili ve onların sayesinde Ukraynalılar Kiev'i savunmayı başardı. Ama Ukrayna halkının zamanı azalıyor."

"Ukraynalı çocukların nasıl öldürüldüğünü ve şehirlerin nasıl yok edildiğini düşünün. Biz bu dövüşe katılmalıyız. En etkili silahla Ukrayna'ya yardımcı olmalıyız. Bağış yapın ve yücelin!"

Hipersonik Zirkon füzesinin sırları ortaya çıkıyor: İşte enkaz sonrası ilk... Haberi Görüntüle

BAYKAR İÇİN YENİ BAĞIŞ YÜKLENİYOR

Baykar şirketi daha önce Litvanya'da toplanan 6 milyon dolar civarındaki paranın Ukrayna halkı için harcanmasını istemiş ve bir adet TB2'nin Kiev'e hediye edileceğini bildirmişti. Ardından Ukraynalı ünlü sunucu Serhiy Prytula bir kampanya düzenlemiş ve bu faaliyet sonucu kısa sürede 20 milyon dolar para toplanmıştı. 

Baykar şirketi toplanan bu parayı da kabul etmeyeceğini duyurarak meblağın Ukrayna halkı için harcanması gerektiğini bildirmiş ve Kiev'e 3 adet SİHA'nın gönderileceğini duyurmuştu. Şimdi benzer bir kampanyanın Polonya'da düzenlenmesi, "Baykar bir adet SİHA'yı daha Ukrayna'ya hediye etmeye hazırlansın" şeklinde yorumlara neden oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading