Yandex Metrica
SON DAKİKA
Genel müdür gizemli füzeyi böyle duyurdu: ATMACA'nın küçük kardeşi, ROKETSAN'ın yaramaz çocuğu...

Genel müdür gizemli füzeyi böyle duyurdu: ATMACA'nın küçük kardeşi, ROKETSAN'ın yaramaz çocuğu...

Uzayda 136 km'ye ulaştıklarını, bir tankı 16 km'den vurabilir hale geldiklerini anlatan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ATMACA'nın küçük kardeşi diye bahsettiği füzenin de yıl sonunda ateşleneceğini anlattı.

Savunma

02.02.2024, 14:57

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne farklı tipte mühimmat ve füzelerle yüksek tahrip gücü sağlayan milli savunma şirketi ROKETSAN, Türkiye'yi uzaya taşıma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, CNNTürk'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e önemli açıklamalarda bulundu. 

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci

4 bine yakın çalışana sahip kurumun Türkiye'nin en büyük 3 Ar-Ge firmasından biri olduğunu söyleyen İkinci, "Hedefimiz 2025 itibariyle 1 milyar doların üzerinde ciroya ulaşmak" dedi. 

İhracat kalemini çeşitlendirmek için ürün portföyünü geliştirmeye çalıştıklarını aktaran İkinci, Türk savunma sanayiinin artık navigasyon da dahil omak üzere pek çok kritik ürünü yerli imkanlarla üretir duruma geldiğine dikkat çekerek ROKETSAN ürünlerinde yerlilik oranının yüzde 90 seviyesinde bulunduğunu belirtti. 

"Akıllı mühimmatlarla dengeleri değiştirdik. ROKETSAN'ın en büyük avantajı sensörler... Dünyada binden fazla iş ortağımız var. Türkiye geneline yayılmış iş ortaklığımız var" diyen İkinci, ROKETSAN ürünlerinin tüm dünyaya yayıldığını ve ürünlere özellikle Avrupa pazarından büyük talep olduğunu söyledi. 

Murat İkinci, CNNTürk yayınında önemli açıklamalarda bulundu. 

İkinci, "ROKETSAN'ın ürünleri Uzak Doğu'dan Amerika kıtasında kadar tüm dünyaya yayılmış şekilde karşılık bulmuş ürünler. Orta Asya'da Afrika'da, son yıllarda Avrupa pazarında da ciddi bir talep ortaya çıkmış durumda. Malumunuz bizim ürettiğimiz sistemler hassas sistemler olduğu için ülkeler açıkça söylenmesini istemiyorlar. İş birliği hedeflerimiz dost ve kardeş ülkeler. Bizim ihtiyacımız olan Ar-Ge kaynaklarının bir kısmını ihracatla karşılamamız bize hareket alanı sağlıyor" dedi. 

Japonlar HÜRJET'in rakibine göz kırpıyor: TUSAŞ için büyük fırsat Haberi Görüntüle

YABANCI PERSONEL ÇALIŞTIRMIYORUZ

Türk SİHA'larının dünyada ilgi odağı olduğunu ve SİHA mühimmatlarının birçoğunu da ROKETSAN'ın ürettiğini söyleyen murat İkinci, personel konusunda da kritik bir prensibe şöyle işaret etti:

"Bizim geliştirdiğimiz sistemler hassas sistemler. Bilginin içeride tutulması çok önemli. Bu bilgilerin ROKETSAN bünyesinde kalması önemli bir şey. Bu nedenle yabancı mühendislerle çalışmadık, çalışmıyoruz. ROKETSAN'dan ayrılan her takım arkadaşımızı kayıp olarak görüyoruz ama bu kayıp nedeniyle sıkıntıya düşecek bir noktada değiliz. Türkiye'nin genelinde beyin göçü sıkıntı olabilir ama faaliyetleri engelleyecek bir durum değil." 

Endonezya'nın tercihi ROKETSAN oldu: İşte ATMACA füzesinin fiyatı ve menzili... Haberi Görüntüle

ROKETSAN'IN YARAMAZ ÇOCUĞU YAKINDA...

Deniz hedeflerini yaklaşık 300 kilometre mesafeden vurabilen ATMACA füzesinin envantere girdiğini hatırlatan İkinci, "Ülkemize gelebilecek tehditlere karşı kullanılabilecek sistemlere sahibiz" ifadesini kullandı. 

"ATMACA'nın küçük kardeşi, ROKETSAN'ın yaramaz çocuğu diyoruz; hedefini her ne koşulda olursa olsun bulabilecek bir sistem. Bütün platformlardan kullanılacak bir sistem ortaya çıkacak" açıklamasıyla da ÇAKIR füzesine işaret eden İkinci şunları söyledi:

"ÇAKIR'ın yıl sonunda ilk atışlı testi yapılacak. KIZILELMA'da da kullanılacak. Deniz araçlarında da ciddi çalışmalar ortaya koyuluyor. Başarıyla bir gemisavar füzesi olarak ÇAKIR kullanılacak. İkinci mobil kıyı sistemi hayata geçiyor. Çok daha ciddi bir kabiliyet ortaya çıkmış olacak."

Kayseri HÜRJET'le yeniden doğacak: Türkiye'nin ilk uçak fabrikası üretime hazırlanıyor Haberi Görüntüle

MAM-L 16 KİLOMETREDEN VURUYOR

Mühimmatlarda yerli motorlar kullandıklarını anlatan İkinci, UMTAS-OMTAS olarak bilinen tanksavar füzelerinin 1 metre derinlikteki çeliğe etki edebilecek kadar güçlü olduğuna dikkat çekti. 

İkinci, SİHA'ların en çok kullandığı mühimmat olan MAM-L'nin menzil bilgisini de paylaştı: "En fazla ürettiğimiz SİHA mühimmatı MAM-L 16 kilometre menzile sahip."

İkinci, uzaya fırlatılan roketlerle 136 kilometreye ulaştıklarını da hatırlatarak amaçlarının 300 km olduğunu kaydetti. İkinci şöyle konuştu:

"Uzayda 136 km ulaştık. Hedef 2023'te 300 kg mesafe 100 kg faydalı yük taşımak. Uzay yarışı ülkemizin hak ettiği noktada olmadığı bir yarış. Uzaydaki sistem konusunda ciddi bir yarışın global düzeyde olduğunu görüyoruz. Kendisini geliştirmek isteyen tüm ülkelerin yatırım yaptığı bir alan. Uzaya Türkiye'nin bağımsız erişmesi görevi verildi. Bu zamana kadar ROKETSAN birçok teknolojiyi hayata geçirdi. Biz kendi teknolojimizle uzaya erişen ilk aracımızı yaptık."

ROKETSAN ürünü tanksavar füzesi UMTAS, Ateş Serbest-2022 tatbikatında ATAK helikopterinden fırlatılarak hedeflerini imha etmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading