Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fox News Amerikalıları Türk botuyla trolledi: Kaan-33 teknesini montajlayıp paylaştılar

Fox News Amerikalıları Türk botuyla trolledi: Kaan-33 teknesini montajlayıp paylaştılar

FOX News, Amerikan Sahil Güvenliği'nin kuruluş yıldönümünü kutlayayım derken büyük bir skandala imza attı. Kendi ülkelerine ait deniz araçlarının neye benzediğinden habersiz olan FOX ekibi, Türk Sahil Güvenliği'nin Kaan-33 tipi botunu Photoshop'layıp paylaşınca olanlar oldu.

Savunma

23.01.2024, 19:38

Amerika Birleşik Devletleri'nin en çok izlenen haber kanallarından FOX News, ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü için montajlı görsel hazırlayınca olanlar oldu. 

ABD Sahil Güvenliği'ne ait teknelerin neye benzediğini bilmediği ortaya çıkan FOX editörleri, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın kullandığı Kaan-33 tipi botun görsellerini kullandı. 

Teknenin bordasındaki 'Coast Guard' yazısının üst tarafında yazılı 'Sahil Güvenlik' ibaresini Photoshop programıyla amatör bir şekilde silip görselin üzerine başlık yazan FOX, "ABD Sahil Güvenliğinin 232. yılı kutlu olsun" yazılı fotoğrafı paylaştı. 

FOX'un Amerikan kuvvetlerine ait deniz araçları konusundaki cehaleti sosyal medyada alay konusu olurken, FOX'un montajlı paylaşımını çok sayıda politikacı da kendi sosyal medya hesaplarında beğenip yaydı. 

Mesajı paylaşanlardan ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Nancy Mace, Türkiye'deki Yonca Onuk Tersanesi'nde imâl edilen Kaan tipi botun altına şunu yazdı: "232 yıldır bu cesur adamlar ve kadınlar büyük ulusumuzun sularını korudular. Doğum günün kutlu olsun ABD sahil güvenlik." 

Temsilciler Meclisi'nin bir başka üyesi Barry Loudermilk de aynı fotoğrafın kurbanı oldu. Çok sayıda Amerikalının montaj fotoğrafa tepki göstermesi üzerine bu isimler sözkonusu paylaşımlarını silmek zorunda kaldı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading