Yandex Metrica

Fırtına'nın yerli motoru UTKU ateşlendi

Fırtına'nın yerli motoru UTKU ateşlendi

BMC Power, 1000 beygir gücündeki yerli motor UTKU'nun ilk ateşlemesini yaptı. UTKU hem Fırtına obüsleri hem de hafif zırhlı araçlarda kullanılabilecek.

Savunma

07.04.2024, 22:56

Türkiye, savunma sanayii ürünlerinde motor açığını hızla kapatıyor. Hem devlet hem de özel sektör onlarca motor projesi üzerinde çalışıyor. Altay tankında kullanılması planlanan yerli motor 'BATU'nun test görüntülerini nisan ayında paylaşan BMC Power firması, bu motorun biraz daha küçüğü olarak nitelenebilecek UTKU'yu başarılı bir şekilde çalıştırdı. 

1000 beygir gücündeki UTKU'nun Fırtına obüsleri ile hafif zırhlı araçlarda kullanılması tasarlanıyor. Gelinen noktada BMC Power ile TÜMOSAN, Türk savunma sanayii kara araçlarına motor üreten iki önemli şirket olarak göze çarpıyor.   

UTKU motoruna dair gelişmeyi duyuran Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye'nin 1000 beygir gücündeki ilk motor ve çapraz tahrikli transmisyonu olan UTKU'nun ilk çalıştırmasının başarılı şekilde gerçekleştiğini bildirdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, güç grubu geliştirme çalışmalarının sürdüğüne dikkati çeken Demir, "45 tona kadar paletli hafif zırhlı muharebe araçları ve Fırtına Obüsü için BMC Power tarafından geliştirilen 1000 beygir gücündeki ilk motor ve ilk çapraz tahrikli transmisyonumuz Utku’nun çalıştırması başarılı şekilde gerçekleşti" diye yazdı. Demir, testlere ilişkin görüntüyü de paylaştı. ANKARA


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading