• G.ALTIN

    3.688,28

  • DOLAR

    37,9752

  • EURO

    41,0147

  • BIST 100

    9.715,58

  • BITCOIN

    $88.026

FETÖ'cüden Yunan'a yeni tavsiyeler: Türklerin uçak gemisini batırmalıyız, seri üretimdeki katil füzeyi satın alın

FETÖ'cüden Yunan'a yeni tavsiyeler: Türklerin uçak gemisini batırmalıyız, seri üretimdeki katil füzeyi satın alın

FETÖ'nün ABD'deki akıl hocalarından askerî istihbaratçı Michael Rubin, Türkiye alerjisini yansıtmak için Yunan basınını merkez tuttu. Kathimerini'deki S-400 provokasyonu sonrası bu kez Hellas Journal'da boy gösteren Rubin, "Türklerin uçak gemilerini batıralım" çağrısında bulundu. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Amerikan istihbaratındaki akıl hocalarından Michael Rubin, yaşadığı Türkiye alerjisiyle ne yapacağını şaşırdı. American Enterprise Institute, National Interest, 19FortyFive gibi platformlarda Türkofobik yazılar kaleme alan Rubin, bir süredir Yunan basınını mesken tuttu.

Geçtiğimiz aylarda TSK envanterindeki Rus S-400 hava savunma sisteminin İncirlik Üssü'nde Amerikalılara teslim edileceği yönündeki asparagas iddiayı Kathimerini gazetesi üzerinden pazarlayan Rubin, son olarak Hellas Journal adlı yayın organında bir makale yayınlatıp "Türk uçak gemilerini batıralım" çağrısında bulundu. 

"Yunanistan'a uçak gemisi katili füzeleri verin! Batı, Türkiye'nin hırslarını ciddiye almalı" başlıklı yazısında ABD-İsrail çifte vatandaşı Rubin şu ifadeleri kullanıyor:

Michael Rubin

"Yunanistan sadece bir NATO üyesi değil; Suda Körfezi ile Dedeağaç arasında, NATO'nun hemen hemen diğer tüm üyelerinden daha önemli bir ortaktır. Aynı zamanda NATO'nun en savunmasız ülkelerinden biridir.

Baltık ülkeleri hariç hiçbir NATO ülkesi, deniz veya kara yoluyla topraklarına yönelik bu kadar sürekli ve uzun süreli zorluklarla karşı karşıya değildir. 

Türkiye giderek sınırlarının çok ötesine yerleşmeye çalışıyor. Somali ve Katar'da askerî üsler kurdu, Suriye ve Libya'da terör eğitim kampları işletiyor. İşgal altındaki Kıbrıs'ta ise bir havaalanını insansız hava araçlarının Lübnan, İsrail ve Mısır'a saldırabileceği bir üsse dönüştürdü. 

Türk SİHA'ları artık Etiyopya ve Somali'den Pakistan'a kadar diktatörlerin ve terör sponsorlarının cephaneliklerinde temel unsur. Türkiye hırsları konusunda açık sözlü. Türk hükümeti Milli Uçak Gemisi MUGEM projesini açıkladı. Batı, Türkiye'nin hırslarını ciddiye almalı." 

TÜRK UÇAK GEMİSİ AKDENİZ'DEKİ ORTAMI DEĞİŞTİREBİLİR

"İnsansız hava araçlarını ve savaş uçaklarını uçuracak şekilde donatılmış bir Türk uçak gemisi, Kızıldeniz ve Hint Okyanusu'nda olmasa bile Akdeniz'deki operasyonel ortamı değiştirebilir. Böyle bir yetenek yaratmak pahalı olabilir ancak Erdoğan Türk zihniyetini anlıyor.

Yunanistan, Kıbrıs (Güney Kıbrıs) ve hatta İsrail, Türkiye ile silahlanma yarışına girecek konumda değil. Bunu yapmak mali açıdan yıkıcı olur. Yunanistan emperyal bir güç olma hevesinde değil ve Atina da Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs'ta yaptığı gibi gayrimeşrû vasal devletler kurmuyor.

Yunanistan, Türkiye'nin hırslarına artık tahammül edemez. Bir Türk uçak gemisi Korfu'dan Sakız'a ve Kıbrıs'tan Girit'e kadar ciddi tehdit oluşturacaktır. Ancak basit bir çözümü var: Uçak gemisi katili füzeler..."

AGM-158C gemisavar füzesi

ÇİN'DEN ALAMAZSINIZ, AMERİKA'DAN ALIN 

"Çin, her ikisi de uçak gemisi karşıtı varyantlara sahip olan sırasıyla 1500 ve 5 bin kilometreye kadar menzile sahip DF-21 ve DF-26 füzeleri geliştirdi. Çin ayrıca ABD'nin deniz gücüne meydan okuyan yeni bir hipersonik füze sınıfı geliştiriyor.

NATO üyesi Yunanistan, ABD müttefiki Suudi Arabistan satın alsa bile Çin füzeleri satın alamaz. Ancak ABD, şu anda düşman gemilerinden gelen tehdidi azaltmak için Hipersonik Havadan Fırlatılan Saldırı Yüzey Savunması (HALO) füzeleri geliştiriyor.

ABD'nin AGM-158C uzun menzilli anti-gemi füzesi (LRASM) halihazırda üretimde. Türkiye'nin uçak gemisini ve diğer nakliye araçlarını batırma kabiliyeti Atina için stratejik bir gerekliliktir.

Türkiye büyük askeri platformlara yatırım yapabilir ancak Türkler şunu fark etmeli: Erdoğan mali kaynaklarını israf ediyor. Erdoğan ölümcül yanlış kararını verdiğinde gemide olma talihsizliğine uğrayan herhangi bir Türk için o gemiler sadece hurda metal ve sulu bir mezar haline gelecektir."

Avatar
Atilla Diş