Yandex Metrica
SON DAKİKA
F-35'ler pas tuttu! Fotoğraflarda ortaya çıkan gerçek ABD'li şirketi alarma geçirdi

F-35'ler pas tuttu! Fotoğraflarda ortaya çıkan gerçek ABD'li şirketi alarma geçirdi

Ardı ardına kazalarla gündeme gelen 5. nesil F-35 savaş uçakları şimdi de pas sorunuyla gündemde. Uçağın kaportasındaki oksitlenme birçok ülkeyi alarma geçirdi.

Savunma

19.03.2024, 15:11

ABD'li Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen 5. nesil savaş uçağı F-35'ler peşpeşe kazaların ardından şimdi de paslanma sorunuyla gündemin ilk sırasına oturdu. 

Amerikan donanmasında görev yapan uçak gemilerinde konuşlu durumdaki F-35B ile F-35C model uçakların son görüntüleri, kullanıcı ülkeleri hayretler içinde bıraktı. 

Uçakların gövde, kanat ve kokpit birleşim noktalarındaki yoğun oksitlenme, şimdiye dek yığınla sorun yaşanan F-35'in son problemi olarak kayıtlara geçti. Baştan başa pas içindeki gövdeye ek olarak boya altı nemlenmeye bağlı şişkinlikler F-35'ler konusunda bir kez daha alarm verilmesine yol açtı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Joe Dellavedova, paslanmaların Lockheed Martin'in üretim hatasından kaynaklandığını ve bundan tüm modellerin etkilendiğini itiraf etmek zorunda kaldı. 

ABD'li yetkililer F-35'lerdeki paslanma sorununun yeni nesil serilerde düzeltileceğini ifade ediyor ancak şimdiye dek bu uçağı satın alarak envanterine katmış ülkelerin sorunu nasıl çözeceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading