Yandex Metrica

Düşmanı körleştiren elektronik harp ailesinin son üyesi: ILGAR

Düşmanı körleştiren elektronik harp ailesinin son üyesi: ILGAR

Türk Silahlı Kuvvetleri, elektronik savaşta son teknoloji bir aygıta daha kavuştu: ILGAR...

Savunma

21.03.2024, 21:45

KORAL, REDET, KARAKULAK, SANCAR VE MİLKAR gibi elektronik harp aygıtlarına bir yenisi daha eklendi. ASELSAN tarafından geliştirilen ILGAR adlı elektronik taarruz sistemi, sahadaki testlerini tamamlayarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. 

Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir duyurdu. Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Demir, "Yenilenen ILGAR'ın yeni teslimatlarını TSK'ya gerçekleştirdik. Elektronik Taarruz amacıyla geliştirdiğimiz, milli yazılım ve donanım altyapısına sahip #ILGAR Muhabere Elektronik Harp Sistemleri, taktik sahada güvenlik güçlerimize büyük avantaj sağlıyor" diye yazdı. 

ASELSAN, geçtiğimiz temmuz ayında SANCAK adı verilen bir elektronik taarruz sisteminin üretimini tamamlamış ve bunu da TSK'nın hizmetine sunmuştu. İsmail Demir, SANCAK'a ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sratejik muhabere sistemlerini etkisiz hale getirerek, sahada önemli avantaj sağlayacak yeni nesil muhabere elektronik taarruz sistemi."

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

MİLKAR SERİSİNİN DEVAMI

SANCAK ve ILGAR, aslında ASELSAN tasarımı MİLKAR sistemlerinin farklı görev tanımlarıyla mücehhez versiyonlarını ifade ediyor. 

MİLKAR 4A2 modelinin adına SANCAK denilmiş ve yüksek hareket kabiliyetine sahip bu aracın geniş bantta yüksek çıkış gücü, farklı tip ve modlarda karıştırma/aldatma, geniş bant amaçlı elektronik destek, otomatik link kurma, demodülasyon gibi yeteneklerle donatıldığı belirtilmişti. 

TSK envanterine son giren ILGAZ ise MİLKAR-3A3 Mobil V/UHF Elektronik Taarruz Sistemi'nin yeni adı oldu. Sistem, reaktif karıştırma yeteneğiyle muharebe alanında düşman unsurlarının körleştirilmesi için kritik görevler üstlenecek. 

İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye eşit İkinci el F-16'ların fiyatı ortaya çıktı: Bir çift Bayraktar TB2'ye... Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI BÖYLE DUYURDU

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading