Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Dünyada bunu yapabilen 4. ülke yok! Yaklaşan roketi 360 derecede tespit edip vuruyor

ASELSAN yaklaşık 10 yıldır geliştirmeye uğraş verdiği AKKOR projesini tamamladı. ALTAY tankını güdümlü roketlerden koruyacak sistem, zırhlı araçların bekası için son derece kritik... ASELSAN, AKKOR'un ALTAY'a entegre edilmeye başlandığını açıkladı.

Savunma

07.03.2024, 14:26

ALTAY tankında ilk prototipler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. 6 bin başlıkta yapılacak testlerin ardından BMC firması ALTAY'ın seri üretimine başlayacak. Milli tankı güdümlü roketler ve anti-tank sistemlerinden AKKOR sistemi koruyacak. ASELSAN mühendislerinin yaklaşık 10 yıldır geliştirmeye uğraş verdiği koruma sistemi sonunda hazır hale getirilerek seri üretime alındı. 

Çarpıcı gelişmeyi ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün şu sözlerle duyurdu: "Bunu yapabilen dünyada 4. ülke yok..."

ALTAY tankı projesinin ana yüklenicisi BMC firmasıyla ASELSAN arasında 841 milyon avroluk sözleşme imzalanmıştı. Mutabakata ilişkin ilk teslimatlar yapılmaya başlandı. ASELSAN dünyada yalnızca Türkiye ile birlikte 2 ülkenin daha üretebildiği AKKOR'u tanklara entegre etmeye başladı.

AKKOR test görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Haluk Görgün, "AKKOR Aktif Koruma Sistemi, muharebe sahasındaki en yaygın ve en büyük tehditlerden Anti Tank Roket ve güdümlü füzeleri havada imha ederek, zırhlı birliklerimize kalkan oluyor" ifadelerini kullandı.

Trabzon dünyayı silahlandırdı: 60 ülkeye 200 bin adet sattılar Haberi Görüntüle

TESPİT SONRASI BİR SANİYE İÇİNDE...

ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, "AKKOR Aktif Koruma Sistemi'nin Altay tankımıza entegre olmasıyla birlikte Türkiye, bu sistemleri tankları üstünde hizmete almış dünyadaki iki ülkeden biri olmanın haklı gururunu yaşıyor" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"AKKOR Aktif Koruma Sistemi'nin Altay Tankımıza entegre olmasıyla birlikte Türkiye, bu sistemleri tankları üstünde hizmete almış dünyadaki iki ülkeden biri olmanın haklı gururunu yaşıyor. ALTAY tankının en ayırt edici özelliklerinden biri, beka kabiliyetini çok önemli seviyede arttıran AKKOR Aktif Koruma Sistemine sahip olması. Üstelik AKKOR, bu yeteneği, düşük ağırlık maliyetiyle sağlıyor. Bu sayede tankın mobilitesini de maksimize ediliyor. 

Beka kabiliyetinin en üst seviyeye çıkarmanın yanında tankların durumsal farkındalık yeteneğinde de önemli kazanımlar sağlanıyor. Tehdidi tespit sonrasında 1 saniyenin altında sürede etkisiz hale getiren AKKOR Sistemi, dört bileşenden oluşuyor. Bunlar, tanka yaklaşan antitank roket veya füzeyi tespit ve takip görevini yürüten radar, tespit ve takip bilgilerini tüm sistemi yöneten merkezi yönetim bilgisayarı, imha noktasına karşı tedbir mühimmatını çok yüksek hızla yönlendiren mühimmat atıcısı ve üzerinde yüksek hassasiyette çalışan radar bulunan fiziksel imha mühimmatı gibi ana bileşenlerden oluşuyor. 

AKKOR Sisteminin geliştirme çalışmalarında binden fazla atış gerçekleştirildi. Bunun sonucunda sistem, yüksek başarım seviyesine getirildi. Son yirmi sene içinde onlarca firma ve ülke Aktif Koruma Sistemini geliştirmeye çalışmaları başlatırken, Türkiye'nin dışında sadece iki ülke envantere girebilecek bir sistem geliştirdi."

KAAN'ı izleyen Taylandlıların Türkiye aşkı depreşti: Uzaklara gidin, sizi gururla... Haberi Görüntüle

AKKOR ÇOK ÖNEMLİ BİR YETENEK

Geçtiğimiz ocak ayındaki açıklamasında Haluk Görgün, "PULAT halihazırda kullanılıyor, AKKOR'da da çok güzel gelişmeler var" demiş, AKKOR'da radar teknolojilerinde elde ettikleri birikimi kullandıklarını dile getirerek şöyle konuşmuştu: "Seri üretimi devam ediyor. AKKOR tipi ürünleri dünyada üretebilen 4'üncü ülke yok. Önemli bir yetenek. Böyle düşünüldüğünde ALTAY tankıyla teslim edildikten sonra uluslararası ihracat potansiyeli de çok yüksek ürünlerimizden birisi olacak" diye konuştu.

Hayalet SİHA ANKA-3 bir kez daha uçtu: İrtifa ve sürede... Haberi Görüntüle

ROKET YAKLAŞIRKEN TESPİT EDİP HAVADA VURUYOR

ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen AKKOR, ALTAY tankı için 360 derecelik tam koruma kalkanı oluşturacak. AKKOR, yüksek teknoloji radarıyla üzerine gelen roket veya tanksavar füzesini çok kısa sürede algılama kabiliyetine sahip olacak. Fiziksel imha mühimmatı, üzerinde bulunan sensörler yardımıyla yaklaşan tanksavar tehdidine en yakın olduğu anda patlayarak etkisiz hale getirecek.

ALTAY tankının TCG ANADOLU gemisine intikaline ilişkin test görüntüleri ekim ayında yayınlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading