Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna ile ilgili kritik SİHA açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna ile ilgili kritik SİHA açıklaması

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya satılan Bayraktar TB2 SİHA’lardan Rusya’nın rahatsız olmasıyla ilgili 'Silah satarken bunun getirisini götürüsünü düşünüyoruz' dedi.

Savunma

23.01.2024, 22:05

Uluslararası Anlaşmaların görüşüldüğü Dışişleri Komisyonu’nda Türkiye’nin savunma sanayindeki silah ve sistem ihracatı ile bunun muhtemel sonuçları gündeme geldi.

Ruslar Amerikan SİHA'sını havada kör etti: Bayraktar TB2 etkilenmedi Haberi Görüntüle

'RUSYA UKRAYNA'YA BİZ SİHA SATTIK DİYE SALDIRMAYACAK'

Komisyonda değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı, “Her ilişkinin bir bedeli veya bir getirisi var. Yani, Rusya Ukrayna’ya biz SİHA sattık diye saldırmayacak. Rusya’nın Ukrayna’yla ilgili veya Doğu Avrupa’yla ilgili düşüncesi farklı dolayısıyla sadece bizim satmış olduğumuz ürünlerin bir savaşa veya daha fazla bir gerginliğe neden olacağını söylemek çok doğru olmayabilir. Tabii ki silah satarken bunun siyasi yansımalarını, getirisini götürüsünü düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye Amerika'ya savaş gemisi satabilir: Çin'e karşı tablo çok kritik Haberi Görüntüle

'MSB'DEN ONAY SÜRECİ VAR'

Savunma sanayii satışlarının izlenmesi ve onaylanması konusuna da değinen Kaymakcı, “Millî Savunma Bakanlığında bir onay süreci var, Dışişleri Bakanlığına da danışılıyor. Sanayi Bakanlığı ile de paylaşıyoruz ve dolayısıyla kararlar bu çerçevede alınıyor. Biz tabii şu ana kadar hep silah satın alan bir ülkeydik dolayısıyla silah satan ve savunma sanayisi konusunda işbirliği eli uzatan ülke konumuna da geldik” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading