Yandex Metrica
SON DAKİKA
Dikey iniş-kalkış özellikli yeni İHA: Çağatay

Dikey iniş-kalkış özellikli yeni İHA: Çağatay

Savunma

04.03.2024, 09:04

Savunma sanayii şirketlerini buluşturan Eskişehir Endüstri Fuarı ilginç bir ürüne ev sahipliği yapıyor. Coşkunöz Savunma ve Havacılık firmasınca Eskişehir'de üretilen insansız hava aracı, ilk kez bu fuarda tanıtıldı. Sabit kanatlara ek olarak döner pallere de sahip olan bulut altı İHA 'Çağatay', VTOL olarak tanımlanan özelliğiyle dikey iniş-kalkış yapabiliyor. 

Ar-Ge, tasarım ve prototipleri UAVERA şirketince geliştirilen, seri imalatı ise Eskişehir'deki Coşkunöz tesislerinde gerçekleştirilen Çağatay, şimdilik 5 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. Dikey kalkışta elektrikli motorla pervane çalıştıran Çağatay, havalanmasının ardından itki gücünü ise 100cc'lik dizel motordan alıyor. Bulut altı irtifada ortalama 6 saat görev yapabilen Çağatay, iniş-kalkış alanlarının kısıtlı olduğu alanlarda görev yapabilecek şekilde tasarlandı. 

Azami irtifası 18 bin feet (6 km) olarak açıklanan Çağatay'ın 58 knot (105 km/saat) maksimum hızı ve uydu kontrol bağlantısı (SATCOM) var. Çağatay'ı geliştirme çalışmaları sürüyor. ESKİŞEHİR

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading