Yandex Metrica

Çinliler Bayraktar TB2'yi kopyaladı: Fuardaki İHA'yı gören büyük şaşkınlık yaşadı

Türk SİHA'ları dünya devlerine ilham vermeye devam ediyor. AKINCI TİHA'nın Hindistan tarafından kopyalanmasının ardından bu kez Bayraktar TB2'nin aynısını Çinliler üretti.

Savunma

23.01.2024, 20:02

Türk SİHA'ları dünya devleri tarafından kopyalanıyor. Baykar üretimi AKINCI TİHA'yı kopyalamaya çalışan Hindistan'ın ardından bu kez Çinli bir firma, dünyanın 24 ülkesi tarafından tercih edilen Bayraktar TB2'yi klonladı. 

Çin'in önemli savunma sanayii şirketlerinden 50 milyar doların üzerinde değere sahip CETC, Bayraktar TB2'nin birebir kopyası olan ürünü fuarda sergiledi.

Zhuhai Airshow 2022'de CETC firmasının standını görenler karşılarında Bayraktar TB2 ile karşılaşınca bir anda şaşkınlığa uğradı. Sosyal medyada birçok kişi sözkonusu hava aracının fotoğraflarını paylaştı. 

TB2'yi kopyalamaya çalışan Çinliler yaptıkları araca XY-I adını verdi. Düşük maliyetli orta irtifa aracı olarak lanse edilen SİHA'ya ilişkin özellikler, panoda şöyle sıralanıyor:

"XY-I orta irtifada görev yapan çok amaçlı bir İHA sistemidir. Tamamıyla otonom şekilde 24 saat boyunca uçuş gerçekleştirebilen XY-I, göreve özel mini mühimmat taşır. XY-I'nın ekipmanları farklı amaca yönelik uçuşlar için hızla değiştirilebilir. Sınır devriyesi, keşif, takip, elektronik harp, acil iletişim ve saldırı görevlerinde kullanılabilir."

Çinliler fuarda, Bayraktar TB2 kopyası olan XY-I'in ölçeklendirilmiş maketi olan mock-up'ını sergiledi. 

Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro! Türkiye tetikte bekliyor Avrupa'yı şoke eden Eurofighter raporu: 200 uçakla 90 milyar avro!... Haberi Görüntüle

BU DA HİNDİSTAN'IN UÇAN BALİNASI

Ekim ayında Hindistan'da düzenlenen DEFEXPO-2022 fuarında Paras adlı şirketin AKINCI kopyası dalga konusu olmuştu. AKINCI'ya ait 'uçan balık' stilinin biraz daha şişkincesini tasarlayan şirket, 8 adet silah istasyonlu balinaya benzeyen hava aracıyla boy göstermişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading